Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Rujeola ia amploare în România. Peste 50 de noi cazuri au fost raportate într-o săptămână

Rujeola ia amploare în România. Peste 50 de noi cazuri au fost raportate într-o săptămână

56 de noi cazuri de rujeolă au fost raportate în mai puțin de o săptămână în șapte județe din țară, potrivit Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Numărul total de îmbolnăviri a ajuns la 19.576.

Rujeola ia amploare în România. Peste 50 de noi cazuri au fost raportate într-o săptămână
Sursa foto: Foto: pixabay.com
07 Mar 2020   •   10:40

Virusul rujeolei ia amploare, noi cazuri au fost confirmate în mai puțin de o săptămână în șapte județe din țară, potrivit Mediafax. 

Astfel, în perioada 2-6 martie, au fost raportate încă 56 de noi îmbolnăviri de rujeolă, potrivit datelor puse la dispoziție Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

Este vorba de 28 de cazuri raportate în Suceava, 12 în Timiş, opt în Braşov, câte două în Arad, Hunedoara, Iaşi şi Neamţ.

Numărul total de cazuri confirmate cu rujeolă în România raportate până în 6 martie este 19.576, din care 64 de decese.

Rujeola cunoscută și sub denumirea populară de pojar este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii.

Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al bolilor transmisibile, o persoană din patru bolnave de rujeolă are nevoie de spitalizare, iar pentru unul din 1000 de bolnavi, boala este mortală.

Vaccinul protejează copiii împotriva acestei boli. Pe site-ul Institutului de Sănătate Publică se arată că, în România, 9 din 10 părinți își vaccinează copiii.
 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close