Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Iarnă-primăvară? Începe sezonul nasului înfundat pentru cei mici

Iarnă-primăvară? Începe sezonul nasului înfundat pentru cei mici

După o iarnă lungă, ne bucurăm în sfârșit de primele raze de soare în zile calde de primăvară.

Iarnă-primăvară? Începe sezonul nasului înfundat pentru cei mici
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Mar 2022   •   09:00

Fericire, căci acum putem să îi scoatem pe cei mici afară, la o portie sănătoasă de Vitamina D, în timp ce se joacă bucuroși în parc alături de toți prietenii!

Dar există și un dezavantaj. Primăvaravine la pachet și cu temerile tale și nasul lor înfundat. Cel mic devine mai predispus la răceli, viroze respiratorii și alte astfel de probleme. Și, cine poate ști mai bine decât tine cât de grele sunt nopțile în care adoarme cu nasul înfundat?

Din păcate, sunt greu de evitat, pentru că poate dura destul de mult până ce organismul copiilor se acomodează cu trecerea de la temperaturile mai reci ale iernii la cele călduroase, dar de multe ori înșelătoare ale primăverii, iar de jocurile distractive cu prietenii nu pot sta niciodată la distanță.

Așadar, ce poți face pentru a le evita?

Cel mai bun sfat pe care ți-l putem da este: fii mereu pregătită (atât de mult pe cât posibil). În plus, ține cont și de următoarele sfaturi de mai jos:

  1. Un somn odihnitor este esențial.

Privarea de somn sau un somn agitat poate duce la o scădere a forței sistemului imunitar de a vă proteja (atât pe tine, cât și pe cel mic) de virusuri și bacterii. Asigură-te că toată lumea din familia ta primește odihna de care are nevoie. Și, nu uita! Readaptarea la temperaturile călduroase este destul de stresantă (și obositoare). O modalitate excelentă de a face acest lucru este să urmați o o rutină consecventă în ceea ce privește ora de culcare și de trezire - chiar și pentru copiii mai mari. Pentru copiii mai mici, care uneori se chinuie să doarmă, introducerea unei rutine înainte de culcare îi va ajuta să se relaxeze și să adoarmă mai repede.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹
  1. Copiii care dorm bine au părinți mai odihniți!

Când noaptea vine, iar cel mic nu poate adormi din cauza nasului înfundat, alege KLEARVOL. Capsulele cu uleiuri esențiale cu efect de calmare conțin ingrediente naturale 100% care, odată eliberate, decongestionează căile nazale ale copilului tău, oferindu-i o senzație de ușurare a respirației! Bucură-te împreună cu cel mic de un somn liniștit, căci Klearvol poate fi folosit și de către adulți! Uleiurile esențiale naturale din fiecare capsulă au un efect îndelungat de calmare pentru o respirație ușoară, pe timpul zilei sau al nopții. Klearvol este ideal în timpul răcelilor de sezon, putând fi folosit de la vârsta de 3 luni.

Cum se folosește? Taie vârful capsulei și toarnă conținutul ei pe o batistă pe care să o pui în apropierea copilului, dar nu la îndemâna lui. Iar pentru tine, poți turna conținutul capsule în apă fierbinte și să inhalezi vaporii care se eliberează.

  1. Spune DA mâncatului sănătos!

Atunci când ești afectat de vremea urâtă, din lipsă de chef, vei tinde să optezi pentru mese ușoare. Dar cercetările arată că o dietă bogată în alimente ultraprocesate și zaharuri rafinate poate scădea sistemul imunitar. Cel mai bun mod de a obține nutrienții de care organismul are nevoie pentru rămâne sănătos și puternic este adoptarea unei diete echilibrată, plină de fructe și legume proaspete.

  1. Învață-i să se spele des pe mâini!

Prima regulă pentru a ține microbii și bacteriile la distanță: spălarea mâinilor! Obisnuiește-i pe cei mici să se spăle pe mâini în mod regulat, lăsându-le mici bilețele pentru a le reaminti. Astfel, acest obicei atât de necesar va deveni parte din viața lor de zi cu zi. Este extrem de necesar ca prichindeii să-și spele mâinile după ce revin de la joacă, înainte și după folosirea alimentelor, dar și după ce strănută, își suflă nasul sau merg la toaletă.

  1. Sharing nu înseamnă întotdeauna caring!

Știm cu toții că cei mici sunt mult mai puțin conștienți de ideea de spațiu personal. Le place să împărtă totul cu prietenii lor. Dar, este extrem de important să-ți descurajezi copilul să facă acest lucru, deoarece saliva poartă bacterii. Evită să-i lași să-și împartă cu prietenii paharul din care au băut, tacâmurile cu care au mâncat, prosoapele sau jucăriile.

  1. Aerul proaspăt și exercițiile fizice sunt prieteni vindecători.

Ieșiți afară. Faceți o plimbare într-un parc. Jucați-vă în grădină. Aerul proaspăt este un energizant puternic. Există multe beneficii în a-i lăsa pe cei mici cât mai mult în aer liber – îi ajută să aibă un somn mai bun, este energizant și îmbunătățește sănătatea și bunăstarea generală.

  1. Ai grijă la hidratare!

Cu toții avem nevoie de apă pentru a supraviețui. Dar, uneori, copiilor le este greu să bea apa. Pentru a-i încuraja să consume mai multă, încearcă să aromatizezi apa cu fructe de pădure sau alte fructe, precum lime sau lămâie. Tu însuți fii un model pentru ei: ia mereu o sticlă cu apă după tine!

  1. Apelează la aromaterapie!

Uleiurile esențiale din capsulele pentru inhalare Klearvol au numeroase proprietăți care te ajută să vă păstrați buna dispoziție pentru cât mai multe amintiri frumoase. Uleiul de pin ajută în zilele umbrite de răcelea, gripă sau alte afecțiuni respiratorii, dar oferă și protecție împotriva infecției sinusurilor. Mentolul ajută la decongestionarea căilor nazale, iar timolul are puternice proprietăți antiseptice și antibacteriene, protejând împotriva bacteriilor. Și pentru că mirosul joacă un rol important, terpineolul asigură unul plăcut, asemenea celui de liliac.

Klearvol este disponibil în farmacii sau pentru comenzi online pe www.sanatatelatineacasa.ro.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close