Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Ce impact are lucrul de acasă asupra psihicului

Sfat de sănătate. Ce impact are lucrul de acasă asupra psihicului

Mulţi dintre noi am lucrat de acasă din cauza izolării, iar unii o mai facem şi acum. Cât de benefic este sau nu acest lucru pentru psihic ne spune doctorul psihiatru Mihai Bran. Tot acum aflăm şi cât de dăunătoare este lipsa odihnei şi efectele izolării.

Sfat de sănătate. Ce impact are lucrul de acasă asupra psihicului
Sursa foto: Antena 3
de M.Z.    |    12 Iun 2020   •   09:34

"Efectele izolării pentru psihic sunt multiple. Anumite persoane pot dezvolta chiar sindroame anxioase, insomnii, alţii pot trece prin episoade depresive, dar sunt şi persoane care se pot simţi mai bine în izolare decât în toată această agitaţie în care trăim în zilele noastre, precum introvertiţii", a explicat medicul Mihai Bran, vineri, la rubrica Sfat de Sănătate, de la Antena 3.

Cât despre lucrul de acasă, "pentru angajatori poate fi benefic, pentru că se reduc nişte costuri. Dar pentru angajaţi, faptul că se izolează, că nu mai au interacţiune cu ceilalţi colegi poate avea un efect negativ: pot dezvolta stări de anxietate, irascibilitate, iar în timp randamenul poate să scadă", a adăugat medicul.

Din acest punct de vedere, cel mai bine ar fi un model mixt, adică şi lucru de acasă, şi câteva zile pe săptămână de mers la birou. Acest lucru ar fi benefic pentru sănătatea psihică a angajaţilor, cât şi pentru companii.

Nu luaţi pastile pentru insomnie

În ce priveşte videoconferinţele, în cazul celor care lucrează de casă, ele pot fi obositoare, dacă durează opt ore, atât cât ţine programul de lucru. 

În plus, poate apărea anxietatea de cameră.

La pachet cu toate acestea, poate apărea şi insomnia provocată de stările de anxietate. Foarte important este, însă, să nu luăm pastile.

Sfat de Sănătate. Impactul lucratului de acasă asupra psihicului

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate lucrat acasă
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close