Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

Organismul uman este bombardat zilnic cu fel de fel de aditivi alimentari, unii dintre ei greu de identificat. Mai exact, așa zisele vestite E-uri.

Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea
18 Dec 2019   •   09:12

Medicul Radu Țincu a explicat la „Sfat de Sănătate” care sunt de fapt E-urile bune, dar și cele pe care ar trebui să le evităm cât putem de mult. Mare atenție! Mâncarea procesată chiar ne îmbolnăvește.

Nu toate E-urile sunt periculoase. E-urile bune de pe etichetele alimentelor: 
acid ascorbic
caroteni
coloranți naturali 

La acest moment în Uniunea Europeană nicio substanță periculoasă nu se mai regăsește pe lista de pe alimente. E-urile periculoase sunt eliminate din utilizarea pentru alimentația umană. 

Care sunt E-urile chimice din alimente: 
conservanți 
coloranți 
aditivi alimentari

E-urile în exces ne fac rău pentru că sunt niște substanțe chimice care nu sunt metabolizate de organism ca și nutrienți iar ficatul suferă cel mai mult. E-urile consumate în exces pot duce la un „ficat gras”.

Bolile pe care le putem face din cauza E-urilor:
boli inflamatorii intestinale
intoleranțe digestive 
alergii alimentare 

Sfat de Sănătate. Cum ne afectează E-urile din alimente sănătatea

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate E-uri
Cele mai noi știri
Parteneri
x close