Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Cum scăpăm de riduri

Sfat de sănătate. Cum scăpăm de riduri

08 Mai 2019   •   09:25
Sfat de sănătate. Cum scăpăm de riduri
Sursa foto: Foto: Pixabay.com

Cu toții ne dorim o piele întinsă, fără riduri. Chirurgul estetician, Dana Miricioiu, a explicat la ”Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea”, câte tipuri de riduri avem pe ten și cum putem șterge urmele vârstei.

 „La nivelul feței ridurile sunt în general de două feluri: ridurile care se formează prin mișcarea mușchilor superficiali, cele de la nivelul feței și frunții, și ridurile care se formează prin mișcarea mușchilor de sub piele, iar aceste riduri trebuie îmblânzite în timp, deoarece mișcarea mușchilor în același loc nu face decât să fractureze pielea în locul respectiv, iar ridul pe care îl provoacă, în timp se accentuează atât de mult încât devine vizibil, ca o adevărată crăpătură la nivelul pielii”, a explicat medicul estetician Dana Miricioiu.

„Pentru a liniști mușchiul, pentru a întinde pielea, trebuie să intervenim cu o substanță care relaxează fascicule de mușchi, respectiv toxina botulinică, iar dacă ridurile vor fi permanente, adică sunt atât de adânci încât toxina botulinică nu își face efectul, trebuie să injectăm acid hialuronic. Cremele nu fac decât să formeze o peliculă la suprafața pielii, care ajută foarte mult la hidratarea acesteia, dar nu au cum să pătrundă în piele, nu au nici un efect asupra ridurilor”, a adăugat aceasta.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close