Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Doi litri de apă pe zi - mit sau realitate? Răspunsul nutriționistului te va surprinde

Sfat de sănătate. Doi litri de apă pe zi - mit sau realitate? Răspunsul nutriționistului te va surprinde

15 Oct 2019   •   10:35
Sfat de sănătate. Doi litri de apă pe zi - mit sau realitate? Răspunsul nutriționistului te va surprinde

Nutritionista Luiza Pârvu a demontat, marți, la ''Sfat de Sănătate cu Andreea Cigolea'', mitul celor doi litri de apă necesari, într-o zi, pentru un corp sănătos.

Potrivit Luizei Pârvu, cele mai recente studii făcute pe această temă au venit cu rezultate surprinzătoare. Astfel, pentru o persoană sănătoasă, care trăiește într-un climat temperat, necesarul de apă este de 3,7 litri pe zi pentru bărbați, respectiv 2,7 litri pe zi pentru femei.

”Trebuie să ținem cont că aproximativ 20 la sută din apă pe care o ingerăm în fiecare zi provine din mâncare. Prin urmare, aceste cifre se apropie de ceea ce știam”, a declarat nutriționista Luiza Pârvu.

De asemenea, acesta a atras atenția că este extrem de important să consmăm cantitatea de apă necesară pe parcursul întregii zile. 

”Dacă am băut-o în trei ore, asta nu înseamnă că ne-am hidratat pentru toată ziua”, a mai spus Luiza Pârvu.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close