Antena 3 Actualitate Sănătate Sfat de sănătate. Totul despre schema obligatorie de vaccinare în România

Sfat de sănătate. Totul despre schema obligatorie de vaccinare în România

30 Oct 2019   •   10:01
Sfat de sănătate. Totul despre schema obligatorie de vaccinare în România
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3

Pediatrul Valeria Herdea a vorbit la ''Sfat de Sănătate'' cu Andreea Cigolea despre schema obligatorie de vaccinare în România, ce avem de făcut pentru a nu ajunge la o epidemie.

De alfel, pediatrul a demontat şi câteva mituri din cauza cărora părinţii nu merg să îşi vaccineze copiii.

''În primul rând, în România avem un program naţional de vaccinare care conţine mai multe tulpini. Acest program de vaccinare se aplică la copii, din prima zi de naştere când face vaccinul împotriva virusului hepatitic B şi când ne vaccinăm împotriva tuberculozei. Le facem o singură dată.

După aceea, la două luni, patru luni, unsprezece luni facem din nou un rapel, deci facem practic un hexavalent, care înseamnă şase tulpini diferite (...) Se găsesc într-o singură injecţie şi se face la 2 luni, 4 luni şi 11 luni. Acest din urmă vaccin se asociază cu un alt vaccin care se numeşte vaccin pneumococic şi care se administrează tot la 2, 4 şi 11 luni.

Ce este important să ştim este că aceste vaccinuri sunt gratuite, sunt prevăzute în programul naţional de vaccinare, se administrează prin reţeaua de asistenţă medicală primară, deci prin medicul de familie. După aceea avem vaccin la un an, pentru rujeolă/rubeolă/oreion, care are un rapel la vârsta de cinci ani'', a spus pediatrul Valeria Herdea.

Care sunt miturile din cauza cărora părinţii nu merg să îşi vaccineze copiii, aflaţi din imaginile de mai jos.

×

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close