Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Sfat de Sănătate. Alimentele care duc încet dar sigur la cancer

Sfat de Sănătate. Alimentele care duc încet dar sigur la cancer

Sfat de Sănătate. Alimentele care duc încet dar sigur la cancer
29 Mar 2019   •   09:42

Aveti mare grija ce mancati! Care sunt alimentele ce duc incet, dar sigur la cancer. De ce trebuie sa ne ferim zilnic a explicat la ”Sfat de Sanatate” cu Andreea Cigolea, expertul in boli metabolice si nutritie, Mirela Tache. Tot mai jos vedem si cat de periculosi sunt colorantii din mezelurile cu aspect apetisant.

Alimentele care cresc riscul de cancer:
-carnea roșie
-alcoolul 

Modul de preparare al unor anumite alimente pot să ducă la cancer. Prin procesul de preparare la grătar a cărnii roșii, mai ales a celeia care este însoțită de grăsime, se produc niște substanțe dăunătoare cu efect mutagen. Prepararea la cuptor este cea mai sănătoasă. 

Nitrați, substanțele care au rol de conservare în alimentele procesate și dau culoarea roz mezelurilor, favorizează și ele apariția cancerului. 

Sunt persoane care consumă aproape zilnic carne roșie și aproape în exclusivitate. Aceste persoane sunt în pericol de a se îmbolnăvi. 

Nu există alimente interzise, pe care să nu le gustăm niciodată dar este bine să ne axăm pe alimentele care s-au dovedit a fi benefice pentru sănătate cum ar fi consumul de fructe și legume. Dulciurile concentrate ar trebui evitate. 

Andreea Cigolea vă dă sfaturi de sănătate. Zi de zi, la Antena 3 vor fi prezentate cele mai importante informaţii în cea mai nouă rubrică de recomandări, noutăți și curiozități din sănătate.

×
Subiecte în articol: Sfat de sănătate
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close