Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Starea de sănătate a Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat care a suferit un transplant la Fundeni

Starea de sănătate a Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat care a suferit un transplant la Fundeni

Transplantul de ficat la fetița de 5 ani cu boala Wilson a fost realizat cu succes sâmbătă seara la Institutul Fundeni.

Starea de sănătate a Rebecăi, fetița suspectă de o boală genetică extrem de rară la ficat care a suferit un transplant la Fundeni
Sursa foto: Chris McGrath/Getty Images
de Andreea Cigolea    |    02 Mai 2022   •   12:59

Potrivit medicilor, starea fetiței după operație este stabilă și este sub supraveghere în secția de Terapie Intensivă.

”Pacienta este în terapie intensivă cu stare generală în ameliorare, stabilă, sedată, încă intubată și ventilată mecanic, dar în proces de încercare a desprinderii de pe aparatul de respirație.

Este hemodiafiltrată continuu și a primit postoperator două ședințe de plasmafereză terapeutica. Ficatul este funcțional, analizele sunt în ameliorare.

Operația a durat 5 ore

Evoluția lent favorabilă se datorează statusului de denutriție al pacientei, severității bolii hepatice pentru care a necesitat transplant hepatic în urgență și unor infecții virale din antecedentele recente care au impact immunologic și hematologic.

Este cu un tratament medicamentos complex, care cuprinde medicație imunosupresoare, antibioprofilaxie și antibioterapie complexă, primește nutriție enterală și parenterala și sesiuni de kinetoterapie pasivă” au declarat medicii de la Fundeni.

Salvarea a venit de la un tânăr de 17 ani

Vestea salvatoare a venit în ultima clipă

”A fost un donator de 17 ani, ceea ce a permis să se preleveze mai multe organe, a trebuit să mergem cu elicopterul până acolo și înapoi cu organul pentru a ajunge la timp pentru a putea fi transplantat”, a spun medicul Vitachki Guenadiy. 

”Mulțumim foarte, foarte, foarte mult familiei donatorului, nu există cuvinte de mulțumire”, spune tatăl Rebecăi, la Antena 3.  

Echipa chirurgicală și de îngrijire a fost compusă din specialiști de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu.

×
Subiecte în articol: Institutul Clinic Fundeni transplant
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close