x close

Toți românii ar trebui să știe. Legătura dintre cafea și diabet

de D.G.    |    08 Mai 2019   •   17:17
Toți românii ar trebui să știe. Legătura dintre cafea și diabet Foto: pexels.com

Atât apa, cât și cafeaua au numeroase beneficii pentru sănătate, dar se pare că un consum frecvent de cafeină aduce avantaje suplimentare în cazul femeilor diagnosticate cu diabet.

Cercetările recente arată că o singură ceașcă de cafea pe zi reduce risul de deces cu 50% perntru femeile care au diabet. Noul studiu a fost realizat de dr. João Sérgio Neves și dr. Davide Carvalho, de la Universitatea Porto, din Portugalia și a vizat examinarea legăturii dintre consumul de cafeină și rata mortalității pentru femeile care suferă de diabet, potrivit Eva.ro.
 
Rezultatele obținute au vizat 1.600 de femei cu diabet, care au fost monitorizate între 1999 și 2016. Evaluarea stilului de viață al participantelor a fost realizată prin desfășurarea zilnică a interviurilor care cuprindeau relatarea obiceiurilor alimentare din ultimele 24 de ore. S-a evaluat în mod special consumul de cafeină al femeilor, iar participantele au detaliat și sursele de cafeină preferate, cum ar fi ceaiul, cafeaua sau sucurile tip cola.

 

Parteneri
Parteneri
sati