Antena 3 CNN Actualitate Sănătate A fost aprobat medicamentul pentru tratarea obezității. La nivel global, 650 de milioane de adulţi au probleme cu greutatea

A fost aprobat medicamentul pentru tratarea obezității. La nivel global, 650 de milioane de adulţi au probleme cu greutatea

Obezitatea are leac. Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a aprobat un medicamen de succes pentru tratarea acestei maladii globale.

A fost aprobat medicamentul pentru tratarea obezității. La nivel global, 650 de milioane de adulţi au probleme cu greutatea
Sursa foto: profimediaimages.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   22:18

Ingredientul activ al medicamentului, tirzepatida, a fost aprobat pentru tratamentul diabetului de tip 2 sub numele de Mounjaro din mai 2022. 

Acum, aprobarea tirzepatidei pentru obezitate întăreşte poziţia Eli Lilly ca un concurent formidabil al Novo Nordisk pe piaţa în devenire a medicamentelor pentru obezitate, despre care analiştii de pe Wall Street cred că ar putea creşte până la o industrie de 100 de miliarde de dolari până în 2030.

Conform Reuters, obezitatea afectează aproximativ 650 de milioane de adulţi la nivel global şi aproximativ 40% din populaţia adultă din SUA.

Citește și: Google va șterge milioane de conturi de Gmail. Condițiile pentru a le putea păstra

Cum funcționează medicamentul 

Tirzepatida funcţionează prin activarea a doi hormoni produşi în mod natural în organism: peptida asemănătoare glucagonului-1, cunoscută sub numele de GLP-1, şi polipeptida insulinotropă dependentă de glucoză sau GIP.

Se spune că această combinaţie încetineşte golirea stomacului, făcând oamenii să se simtă plini pentru mai mult timp şi suprimând pofta de mâncare prin încetinirea semnalelor de foame în creier.

×
Subiecte în articol: tratament obezitate
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close