Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea la chiuvetă: ”Este absolut rușinos”

Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea la chiuvetă: ”Este absolut rușinos”

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, dă asigurări că cei care au participat la astfel de acțiuni adică vaccinarea la chiuvetă își vor primi pedeapsa cuvenită.

Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea la chiuvetă: ”Este absolut rușinos”
de Andreea Cigolea    |    16 Noi 2021   •   15:37

Vaccinarea este o problemă de siguranță națională, iar cei care nu au înțeles acest lucru au o mare problemă, spune Valeriu Gheorghiță despre vaccinarea la chiuvetă.

”Ne îngrijorează foarte mult și ne mâhnește această situație, pentru că este absolut rușinos pentru corpul medical care participă la astfel de acțiuni frauduloase și care încurajează astfel de acțiuni.

Chiar astăzi am avut o discuție cu domnul ministru Lucian Bode legat de această temă și pot să vă garantez că în momentul de față toate structurile sunt implicate atât în identificarea celor care fac astfel de practici, cât și în derularea anchetelor pe mai departe pentru ca cei care au participat să își primească pedeapsa cuvenită.

Toleranța față de astfel de activități este zero”, spune președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Astfel de fapte decredibilizează România la nivel mondial și în Europa, decredibilizează corpul medical și tot efortul făcut în pandemie, spune medicul: ”trebuie să înțelegem că strategia de vaccinare a fost adoptată nu doar prin Hotărâre de Guvern, ci și în Consiliul Suprem de Apărare a Țării, deci vaccinarea este o problemă de siguranță națională.

Dacă cineva nu a înțeles acest lucru până astăzi are o mare problemă”.

”Nu ne putem juca cu lucruri care afectează grav sănătatea oamenilor și credibilitatea României pe plan internațional. Este de neacceptat acest lucru, mai ales când vine din partea unui cadru medical”, a adăugat acesta.

Mai multe percheziţii au avut loc, marți, în județele Bihor și Satu Mare. Procurorii au descins la 13 adrese într-un nou caz de vaccinare la chiuvetă, în care ar fi fost emise peste 2.000 de certificate false. Conform unor surse din anchetă, instituția vizată de percheziții este un centru de vaccinare din Vama Petea.

×
Subiecte în articol: Valeriu Gheorghiţă
Parteneri
Horoscop 28 martie. Peştii schimbă jobul, Fecioarele sunt îndrăgostite
x close