Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar la cei care au luat boala. Dr. Virgil Musta explică

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar la cei care au luat boala. Dr. Virgil Musta explică

”Variola maimuțelor” a general alertă în Europa. Autorităţile portugheze au identificat 5 cazuri de infecţie, iar serviciile de sănătate din Spania testează 8 cazuri potenţiale, după ce Marea Britanie a plasat Europa în stare de alertă pentru acest virus.

Ce este variola maimuțelor și ce simptome apar la cei care au luat boala. Dr. Virgil Musta explică
de Andreea Cigolea    |    19 Mai 2022   •   15:35

Dr. Virgil Musta explică în ce situații apare această boală în Europa și care sunt simptomele. 

”Este o boală asemănătoare cu variola, dar nu are aceeași gravitate. Apare, de obicei, în Africa. În Europa și în SUA a apărut în cazuri foarte rare. 

Nu este la fel de contagioasă ca variola, dar la persoanele cu deficiențe imune pot da și forme mai severe de boală. Se manifestă ca un sindrom pseudo-gripal, cu febră, dureri de cap, cu dureri de mușchi, de oase și oboseală extremă.

La câteva zile de la apariția acestor semne, începe să apară o roșeață pe piele, după care evoluează similar cum evoluează leziunile din variola sau cele din varicelă. Deci roșeața se transformă în vezicule care mai apoi se transformă în cruste.

Evoluția este cam de 2- 3 săptămâni și nu are tratament specific. ca prevenție, vaccinul împotriva Variolei previne parțial și pentru această boală.

Tratamentul este de vitamine, antiinflamatoare simptomatice s-a constatat că persoanele, chiar dacă fac boala, dacă sunt vaccinate de variolă au forme ușoare de boală”, a precizat medicul Virgil Musta, pentru WOWbiz.ro.

×
Subiecte în articol: dr. Virgil Musta Variola maimuței
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi torenţiale de până la 50 l/mp şi furtuni
x close