Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medicii britanici, speriați de calitatea ventilatoarelor din China: Pot ucide pacienții!

Medicii britanici, speriați de calitatea ventilatoarelor din China: Pot ucide pacienții!

Medicii britanici avertizează că aproximativ 250 de aparate de ventilație mecanică cumpărate din China ar putea produce vătămări semnificative pacienților, sau i-ar putea ucide, dacă sunt puse în funcțiune în spitale.

Medicii britanici, speriați de calitatea ventilatoarelor din China: Pot ucide pacienții!
Sursa foto: Hepta
01 Mai 2020   •   11:53

Britanicii spun că aparatele au o alimentare cu oxigen problematică, nu pot fi curățate corespunzător, au un design nu foarte familiar și un manual de instrucțiuni confuz. Aceștia sunt de părere că aparatele au fost construite pentru ambulațe, în niciun caz pentru spitale. 

Cazul nu este unul izolat, ci este o problemă comună mai multor țări care au ales să achiziționeze aparate din China pe perioada pandemiei de coronavirus. 

Pe data de 4 aprilie, membrii cabinetului britanic au anunțat triumfător că au reușit să achiziționeze 300 de ventilatoare noi din China.

"Aș dori să mulțumesc guvernului chinez pentru sprijinul acordat pentru asigurarea acestei capacități", a declarat Michael Gove, un membru superior al guvernului premierului Boris Johnson, în acea zi. 

Însă 9 zile mai târziu, un grup de medici și manageri medicali au emis un avertisment grav cu privire la 250 de aparate de ventilație mecanică pe care le-au primit, modelul Shangrila 510 realizat de Beijing Aeonmed Co. Ltd., unul dintre cei mai mari producători de ventilatoare din China, scrie nbcnews.com.

„Credem că, dacă sunt folosite, este posibil să afecteze puternic pacienții, inclusiv să îi ucidă”. "Așteptăm cu nerăbdare retragerea și înlocuirea acestor ventilatoare cu dispozitive mai capabile să ofere ventilație de terapie intensivă pentru pacienții noștri”, se arată într-o scrisoare emisă de reprezentanții medicali. 

×
Subiecte în articol: ventilatoare
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close