Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Prof. dr. Vlad Ciurea: Obiceiul care face rău inimiii și creierului, fără să îți dai seama. Toți facem această greșeală

Prof. dr. Vlad Ciurea: Obiceiul care face rău inimiii și creierului, fără să îți dai seama. Toți facem această greșeală

Prof. dr. Vlad Ciurea atrage atenția că, atunci când ne culcăm cu stomacul încărcat, ”inima și creierul nu mai au suportul necesar”. ”Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan?”

Prof. dr. Vlad Ciurea: Obiceiul care face rău inimiii și creierului, fără să îți dai seama. Toți facem această greșeală
Sursa foto: Antena 3
de Laura Dinu    |    03 Mai 2022   •   09:53

„Să nu te culci seara cu stomacul prea încărcat. Pentru că toate funcțiile organismului se duc în burtică, iar inima și creierul nu mai au suportul necesar. Deci dacă avem burta mare și plină, nu mai ajunge sânge în creier. Cum pot eu să îi cer să memoreze sau să fie spontan?

Burta mare duce, ca la șarpele boa, la nani! Masa copioasă, doar până la ora 19.30. Un bun exemplu sunt grecii, care consumă mâncare mediteraneană. (Salate, pește, fructe de mare). Ce observăm la ei? Că sunt veseli, sănătoși și longevivi!”, a transmis neurochirurgul Vlad Ciurea, potrivit DCNews

”Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite!”

„Organismul nostru știe exact ce are nevoie. Iar atunci când ne „cere” o pauză, când simțim că suntem obosiți, trebuie să răspundem solicitării. Pentru că altfel oboseala se acumulează și ajungem la epuizare.

Există semne clare de oboseală pe care corpul ni le transmite. Iar dacă nu ținem cont de ele, iată un efect: nonperformanță”, a mai transmis neurochirurgul Alexandru-Vlad Ciurea.

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close