Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Vlad Voiculescu, veşti bune privind campania de vaccinare şi tratamentul COVID-19

Vlad Voiculescu, veşti bune privind campania de vaccinare şi tratamentul COVID-19

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a anunțat, miercuri, vesti bune privind achiziția de medicamente necesare tratamentului COVID-19, respectiv prelungirea celor 2000 posturi necesare pentru DSP.

Vlad Voiculescu, veşti bune privind campania de vaccinare şi tratamentul COVID-19
Sursa foto: Hepta
de Claudia Popovici    |    31 Mar 2021   •   16:35

Vlad Voiculescu a lansat un apel către cetățeni pentru a respecta regulile şi de a merge la medic imediat ce prezintă simptome.

El a mai anunțat şi o serie de vești bune privind campania de vaccinare şi tratamentul COVID-19.

„Din ședința de guvern Ministerul Sănătății a primit din fondul de rezervă 242 de milioane lei pentru achiziția de medicamente necesare tratamentului COVID-19. De asemenea, avem prelungirea celor 2.000 de posturi care au fost necesare anul trecut pentru DSP, respectiv ambulanțe.

Este absolut necesar și îmbucurător că acești oameni pot rămâne în sistemul de sănătate și pot ajuta mai departe așa cum a făcut o deja.

O veste foarte bună este de asemenea numărul de vaccinări. Peste două milioane de oameni au fost vaccinați cu o doză și un milion au fost vaccinați cu ambele doze.

Vaccinul Pfizer sigur şi eficient pentru copii

O veste bună vine de la Pfizer. Avem un test care certifică vaccinul ca fiind sigur și eficient pentru copii între 12 și 15 ani. Vom aștepta decizia EMA.

Vești bune cu privire la disponibilitatea de vaccinuri. Premierul a precizat deja că vor fi milioane de vaccinuri care vor fi disponibile din luna aprilie vorbim de 500.000 pe săptămână, din luna iunie vorbim de 800.000 de vaccinuri pe săptămână.

Este absolut necesar ca oamenii să respecte regulile, companiile, partidele politice în ansamblul lor sau politicienii. E necesar atât să respecte regulile cât și să îndemne pe toată lumea să facă lucrul ăsta", a mai spus Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

×
Subiecte în articol: Vlad Voiculescu Ministrul Sanatatii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close