Antena 3 CNN Actualitate Sănătate Medic infecţionist: "Medicamente nu mai avem. Am ajuns să alegem pacienții. Cui îi dăm ultima doză?"

Medic infecţionist: "Medicamente nu mai avem. Am ajuns să alegem pacienții. Cui îi dăm ultima doză?"

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara, a explicat situaţia medicamentelor din spitale, dar şi disperarea cadrelor medicale nevoite, în plină pandemie, să aleagă pacienţii care primesc ultimele doze. „Este foarte greu să alegi cărui pacient să îi dai acest tratament, în condițiile în care noi suntem spital doar pentru forme severe şi critice", spune medicul.

Medic infecţionist: "Medicamente nu mai avem. Am ajuns să alegem pacienții. Cui îi dăm ultima doză?"
Sursa foto: Antena 3
de Claudia Popovici    |    12 Oct 2021   •   17:15

Stocul insuficient de medicamente din spitale naște disperare în rândul medicilor care sunt puși în situaţia de a alege cărui pacient să îi dea tratamentul necesar. Cadrele medicale fac apel la autorități să găsească soluţii, donații sau măsuri de a distribui medicamentele pentru pacienţii COVID care se luptă pentru fiecare secundă de viaţă.

„Sperăm din moment în moment să se mai milostivească cineva de noi să ne mai trimită medicamente"

Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara, a explicat situaţia medicamentelor din spitale, dar şi disperarea cadrelor medicale nevoite în plină pandemie să aleagă bolnavii care primesc ultimele doze.

„Medicamente o parte nu mai avem deloc, o parte mai avem foarte puţin şi sperăm din moment în moment să se mai milostivească cineva de noi să ne mai trimită să ne mai dea, să ne mai doneze, să ne mai aducă în vreun fel.

„Da, am ajuns să alegem pacienții"

Da am ajuns să alegem pacienții. Tocilizumabum nu mai avem şi nu cred că vom avea degrabă că am înţeles că sunt liste peste liste făcute.

Remdesivir mai avem pentru patru pacienți. Este foarte greu să alegi cărui pacient să îi dai acest tratament în condițiile în care noi suntem spital doar pentru forme severe şi critice. Suntem deja de câteva zile în această situaţie de a alege cărui pacient ce fel de tratament îi dăm", a spus Voichița Lăzureanu, medic infecționist la spitalul Victor Babeş din Timişoara la Antena 3. 

×

Poliţiştii nu au mai întâlnit aşa ceva niciodată

Un şofer din Bucureşti a ieşit pozitiv la şapte din cele opt substanţe pe care aparatul Drugtest este programat să le detecteze

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close