Antena 3 CNN Actualitate Scandal de proporții! Un preot a fost evacuat din biserică. Motivul care a dus la caterisirea parohului de la Schit Orăşeni

Scandal de proporții! Un preot a fost evacuat din biserică. Motivul care a dus la caterisirea parohului de la Schit Orăşeni

Scandal de proporții! Un preot a fost evacuat din biserică. Motivul care a dus la caterisirea parohului de la Schit Orăşeni
Sursa foto: Foto: www.monitorulbt.ro
02 Dec 2019   •   14:46

Un preot din judeţul Botoşani a fost evacuat, luni, din biserică, cu ajutorul unui executor judecătoresc, după ce în 2017 a fost caterisit şi a pierdut dreptul de a mai sluji în lăcaşul de cult.

Preotul Ioan Ungureanu de la biserica de lemn din localitatea Schit Orăşeni, comuna Cristeşti, a fost sancţionat de Consistoriul eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor după ce a fost acuzat de schismă, neascultarea faţă de feţele bisericeşti, de contrazicerea publică a poziţiei bisericii, de insultă, calomnie, defăimare şi clevetirea în public, dar şi de instigare la atitudini şi fapte negative şi de săvârşirea Sfintelor Taine cu nerespectarea prevederilor tipiconale.

El a fost refuzat să predea cheile bisericii monument istoric, ale casei parohiale şi ale celorlalte anexe, iar Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi Protopopiatul Botoşani au obţinut, în luna octombrie, o hotărâre judecătorească de evacuare a preotului.

"Dispune evacuarea pârâtului de pe bunurile imobile (terenuri) menţionate în Titlul de proprietate nr. 144551/24.09.2004 respectiv: - Parcela 174 în suprafaţă de 2507 mp - Parcela 54 în suprafaţă de 168 mp - Parcela 157 în suprafaţă de 650 mp precum şi din imobilele construcţii aflate pe terenurile menţionate mai sus: - Biserica monument istoric cu hramul Schimbarea la faţă a Domnului - Casa parohială - Clopotniţa - Muzeu - Casa de oaspeţi Sf. Cuvios Sila", se arată în dispoziţia Tribunalului Suceava emisă pe 9 octombrie.

În baza acestei hotărâri, autoritatea bisericească a apelat, luni, la un executor judecătoresc pentru a reintra în lăcaşul de cult.

Ioan Ungureanu a fost dat afară din biserică pentru că a refuzat să îl mai pomenească în biserică, la slujbe, pe mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close