Antena 3 CNN Actualitate Scandal la centrul de testare gratuită de la Spitalul Obregia din Capitală. Programul, modificat cu pixul

Scandal la centrul de testare gratuită de la Spitalul Obregia din Capitală. Programul, modificat cu pixul

Situație scandaloasă la Spitalul Obregia din Capitală, acolo unde oamenii au venit de la prima oră pentru a beneficia de un test PCR gratuit. Surpriză, însă, programul centrului de testare a fost modificat din pix.

Scandal la centrul de testare gratuită de la Spitalul Obregia din Capitală. Programul, modificat cu pixul
Sursa foto: Antena 3
de Mara Maer    |    03 Feb 2022   •   12:49

Sunt cozi uriașe la testarea COVID din spitalele Capitalei, acolo unde oamenii așteaptă chiar și trei ore pentru a fi supuși unui test PCR gratuit.

Teama de îmbolnăvire îi determină pe români să se testeze

Oamenii așteaptă cel puțin 2 ore pentru a se testa la centrele din Bucureşti. 

Cei care au simptome COVID-19 sună la Direcția de Sănătate Publică pentru a se programa la unul dintre centrele din București.

În baza programării aceștia nu au stabilit și o adresă exactă, iar din lipsa de organizare cozile sunt evitate cu greu, iar timpul de așteptare este unul foarte mare.

Oamenii stau ore în frig pentru un test PCR gratuit

Spre exemplu, oamenii au aşteptat în frig chiar şi trei ore la centrul de testare de la Spitalul Alexandru Obregia din Sectorul 4.

Mai mult, testările au început la ora 10, în loc de 8, așa cum scria inițial. Asta în contextul în care la centrele de testare ale spitalelor se formează oricum cozi, iar timpul de așteptare poate ajunge chiar și la 3 ore.

Spitalul Obregia nu este un caz singular. 

Odată cu apariția tulpinii Omicron, despre care s-a tot spus că este mult mai transmisibilă, rata de infectare a crescut considerabil.

Ce trebuie să faceţi pentru a face test PCR gratuit

Nu mergeţi direct la centrele de evaluare COVID, pentru a fi testaţi PCR gratuit, dacă aveţi simptome. Mai întâi trebuie să sunaţi la Direcţia de Sănătate Publică.

E important să știm ce trebuie să facem pentru a ne putea testa gratis în spitalele de stat. Pentru că bolnavii sunt nevoiți să aștepte și câte 3-4 zile un echipaj medical pentru evaluare COVID la domiciliu, noi centre de testare au fost înființate, unele, cu program non-stop.

Aceste centre au fost deschise pentru reducerea timpului de așteptare și asigurarea accesului mai rapid la servicii medicale pentru pacienții COVID-19.

„Persoanele cu simptomatologie specifică infecției SARS-CoV-2 care nu reușesc să contacteze medicul de familie, pot solicita testarea la call center-ul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, la numarul 021-9462 sau prin platforma online la adresa https://dspb.ro/formular-programare-test-covid-19/.

DSPMB va emite solicitanților dovada înregistrării prin e-mail/sms. Aceasta va fi prezentată la centrul de recoltare. Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru testul RT-PCR, nu se va efectua”, anunță Ministerul Sănătăţii.

Așadar dacă aveți suspiciunea că sunteți infectat cu SARS-CoV-2, sunați la call center Direcției de Sănătate Publica București pentru a afla care este cel mai apropiat centru de testare și programul de funcționare, apoi mergeți doar dacă aveți mașină personală.

Persoanele care au simptome ce pot indica prezența virusului SARS-CoV-2, adică febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului și a mirosului pot merge la centrele de evaluare pentru a se testa PCR în mod gratuit, dar numai după ce au solicitat testarea către DSP București prin numărul de Call Center 021-9462 sau prin platforma online.

DSP vă emite un email și un SMS care vor conține numărul de înregistrare al cererii pe care pacientul îl va prezenta la centrul de testare.

ATENȚIE! Fără această dovadă, recoltarea probelor pentru un PCR, nu va fi efectuată.

După recoltare, persoana testata va aștepta acasă rezultatul testului PCR, pe care îl va primi prin email / SMS.

Și dacă sunteți pozitiv, puteți merge pentru evaluare și tratament în centrele deschise în țoață tara. Nu așteptați acasă ca boala să se agraveze. Persoanele nedeplasabile sau care nu au posibilitatea de a merge către un centru de testare vor menționa acest lucru operatorului de la Call Center sau în formularul online, pentru a fi introduși în lista de așteptare pentru testare la domiciliu.

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close