Antena 3 CNN Actualitate Scandal între Ministrul Transporturilor și Metrorex: "Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post"

Scandal între Ministrul Transporturilor și Metrorex: "Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post"

Este război total între ministrul transporturilor şi sindicatele de la Metrorex. Cătălin Drulă a cerut verificări după ce au fost stabilite măriri de salarii, în plină criză. Acestea ar crește, anul acesta, cu 18 procente, deşi traficul de călători s-a prăbuşit în ultimul an, din cauza pandemiei.

Scandal între Ministrul Transporturilor și Metrorex: "Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    02 Feb 2021   •   18:10

Cătălin Drulă a trimis Corpul de Control al ministerului pentru a ancheta modul în care au fost stabilite salariile angajaţilor Metrorex, în noul contract colectiv de muncă. Acesta susţine că fondul de salarii s-a triplat la Metrorex în ultimii cinci ani, în condiţiile în care cei mai mulţi bani vin din subvenţia de la stat.

"În bugetul pe anul acesta Metrorex a cerut 1,1 miliarde de lei pentru subvenție, o șesime se duce la subvenționarea unei singure companii din București.

Anul trecut, pe vreme de pandemie, în septembrie au renegociat contractul colectiv de muncă cu 18% creșteri salariale. (…) Bugetul de stat nu-și permite asta, eu chiar cred că oamenii din Metrorex au fost păcăliți de această conducere sindicală.” , a povestit Cătălin Drulă la EuropaFm.

Cătălin Drulă: Există o republică Metrorex cu un șef de sindicat care se comportă că un șef de cartel

În condițiile în care Metrorex a avut o pierdere de venituri, pentru că nu a mai mers lumea cu metroul, de 120 de milioane de lei în minus, în septembrie au renegociat contractul colectiv de muncă cu 18%.

Iar sursa de finanțare a acestor creșteri este bugetul național în care punem cu toții taxe și impozite.
Cei de la CFR, de cinci ani, nu au primit aceste creșteri. Iar acești oameni fac un serviciu pentru România.

Acolo există o republică Metrorex cu un șef de sindicat care se comportă că un șef de cartel.” a spus Drulă, făcând referire la Ion Rădoi, Președintele Sindicatului Metrorex.

Ion Rădoi, Președintele Sindicatului Metrorex: Actualul ministru este rătăcit în tranziție

Acesta din urmă, îl contrazice pe Ministru. Ion Rădoi a declarat la Antena 3 că Drulă nu știe ce vorbește și este complet nepregătit pentru funcția pe care o ocupă.

"Când ești nepregătit poți să vorbești orice, hârtia suportă orice. Așa vorbește și actualul ministru care nu știu ce caută acolo, este rătăcit în tranziție.

La noi roată se învârte, nu este cum crede domnul ministru. El nu are ce să caute acolo. Să vorbească de acum înainte. Nea’ Drula să spună de acum înainte.

12 stații s-au dat în exploatare, 2 depouri s-au dat în exploatare. Și avem nevoie de oameni și de bani. Asta este diferența. De unde să știe domnul Drula. S-a născut după ce eu eram deputat. Am impresia că nici nu-l prinde Paștele pe post." a spus Ion Drulă.

 

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close