Antena 3 CNN Actualitate Schimbare drastică a vremii! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Schimbare drastică a vremii! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor

Vin vești îngrijorătoare de la meteorologi. Schimbare drastică a vremii de la o zi la alta. Mai mult de jumătate din țară este sub avertizare de cod galben de ploi și vijelii.

Schimbare drastică a vremii! Anunțul de ultimă oră al meteorologilor
Sursa foto: Pixabay.com
de Laura Dinu    |    29 Sep 2020   •   11:15

Meteorologii au emis o avertizare cod galben valabilă în Oltenia, Moldova şi local în Muntenia, Transilvania şi Maramureş, valabilă până astăzi, ora 12.00. Astfel, vor fi perioade cu instabilitate atmosfericã accentuatã ce se va manifesta prin averse, descãrcãri electrice şi intensificãri de scurtã duratã ale vântului.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitãţile de apã vor depãşi 25...35 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în Moldova şi în zona de munte, 40...60 l/mp.

Ploi şi manifestãri de instabilitate atmosfericã se vor semnala şi în restul teritoriului, iar în sud-est şi vest vor fi intensificãri temporare ale vântului, cu rafale în general de 45...55 km/h.

Începând de marţi dupã-amiazã şi pânã vineri, va ploua însemnat cantitativ îndeosebi în jumãtatea de nord a ţãrii.

Vara vine din nou în octombrie

”Toamna și-a intrat în drepturi pentru scurt timp, înregistrăm valori apropiate de normal, cel mult 23-24 de grade Celsius astăzi, dar din 2 octombrie din nou vom avea praguri ale temperaturilor maxime peste 25 de grade Celsius, adică limita unei zile de vară în țara noastră. Cel puțin în prima jumătate a lunii discutăm de abateri termice semnificative 3,5-4 grade față de normalul climatologic pentru săptămâni respective. Luna octombrie va aduce din nou zile de vară”, a declarat Elena Mateescu la Antena 1, potrivit DC News. 

Prognoză METEO 29 septembrie 2020. Vremea în țară

La această oră, cerul este noros în toate regiunile exceptând sudul Dobrogei. Local, sunt averse în Banat, Muntenia şi în Moldova însoţite şi de descãrcãri electrice şi în sud-estul Transilvaniei şi zona de munte. Vântul suflã slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane. La ora 09 temperaturile erau cuprinse între 10 grade la Miercurea Ciuc, Topliţa, Câmpeni şi Câmpulung şi 23 de grade la Tulcea şi Gura Portiţei. Izolat în Oltenia, Crişana, Transilvania şi Maramureş se semnaleazã ceaţã.

Astăzi, vremea se va rãci faţã de ziua anterioarã şi va fi în general instabilã. În jumãtatea de nord a ţãrii, cerul va fi mai mult noros, temporar va ploua şi îndeosebi prin acumulare, cantitãţile de apã vor depãşi 20...25 l/mp, iar cu precãdere în Moldova şi zona de munte, izolat 40 l/mp. În restul teritoriului cerul va avea înnorãri temporare, iar ploi în general slabe se vor semnala mai ales în prima parte a zilei. Pe parcursul zilei, în est şi sud-est, aversele vor mai fi însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în zona montanã, iar local şi temporar şi în regiunile sudice, sud-vestice şi centrale. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 şi 23 de grade.

Prognoză METEO 29 septembrie 2020. Vremea în Capitală

Marți dimineața, cerul este noros şi în unele cartiere plouã slab. Vântul suflã în general slab. Temperatura aerului la ora 09 era de 16 grade la toate staţiile meteo.

Astăzi, vremea se va rãci faţã de ziua anterioarã. Cerul va avea înnorãri temporare şi mai ales în prima parte a zilei vor fi averse, posibil însoţite şi de descãrcãri electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximã va fi de 21...22 de grade. Presiunea atmosferică este 750 mmHg.

×
Subiecte în articol: meteo vremea prognoza meteo
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close