Antena 3 CNN Actualitate Schimbări în învăţământ. Dictări la liceu, ore de lectură şi de vocabular

Schimbări în învăţământ. Dictări la liceu, ore de lectură şi de vocabular

Schimbări în învăţământ. Dictări la liceu, ore de lectură şi de vocabular
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    11 Sep 2011   •   23:58

Dictare la liceu. De asta vor avea parte elevii români, după rezultatele de la bacalaureatul de anul acesta. Pentru că tot mai mulţi tineri nu ştiu să scrie, să citească şi, mai ales, să înţeleagă ce au citit, Ministerul Educaţiei a pregătit câteva măsuri pentru anul care tocmai începe. Printre ele, orele de lectură şi de vocabular.

Pe Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, nu l-au amuzat foarte tare perlele de la bac, de anul acesta.

"Avem date care nu sunt foarte bune în ceea ce priveşte competenţele de lectură şi, mai ales, avem date alarmante în ceea ce priveşte analfabetismul funcţional - copiii care ştiu să citească, dar au dificultăţi în reproducerea a ceea ce citesc", a explicat ministrul Daniel Funeriu.

La clasele primare, va fi câte o oră de lectură pe săptămână, iar elevii din ciclul gimnazial îşi vor exersa vocabularul, nu doar la orele de română, ci şi la matematică, geografie sau fizică. În plus, revine vremea dictărilor.

Ministrul vrea ca elevii să fie evaluaţi încă de la începutul şcolii. Evaluările, cu subiecte unice, vor fi mai concludente decât notele de la clasă. În urma acestor evaluări, părinţii elevilor care se pregătesc de bac vor şti exact în ce stadiu se află copiii lor.

Iar Ministerul Educaţiei mai are o noutate. Până la sfârşitul semestrului I, toate şcolile vor trebui să pună la punct un sistem de monitorizare a prezenţei.

 



×
Subiecte în articol: Daniel Funeriu
Parteneri
A murit Costel Corduneanu, chiar pe masa de operatie
x close