Antena 3 CNN Actualitate Schimburi comerciale record între Italia şi România. Ce spune ambasadorul Italiei

Schimburi comerciale record între Italia şi România. Ce spune ambasadorul Italiei

Schimburi comerciale record între Italia şi România. Ce spune ambasadorul Italiei
05 Mai 2015   •   21:44

 Schimburile comerciale dintre Italia şi România au atins un nivel record anul trecut. Numărul firmelor italiene nou înfiinţate în România a crescut cu zece la sută în 2014, a declarat ambasadorul Italiei la Bucureşti, ES Diego Brasioli.

"Anul trecut nu a fost un an foarte uşor, dar în ciuda acestui fapt am observat o creştere cu 10 la sută a numărului firmelor italiene care s-au înfiinţat în România şi acest lucru a fost foarte important şi a demonstrat încă o dată, în ciuda aparenţelor, că italienii au încredere în România. Am atins un nivel record de schimburi comerciale de aproximativ 12,5 miliarde euro. Perspectivele sunt foarte bune, avem date şi informaţii încurajatoare asupra acestei evoluţii", a afirmat Diego Brasioli.

El a precizat că "România este un loc foarte apreciat şi de încredere pentru investitorii italieni" şi că nivelul schimburilor comerciale între Italia şi România este unul foarte bun, "dar se poate face mai mult". Ambasadorul Italiei la Bucureşti a participat, marţi, la Camera de Comerţ şi Industrie Prahova, la inaugurarea unei filiale a Confindustria Romania, un patronat care apără interesele firmelor înmatriculate în România şi care au capital total sau parţial italian.

×
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close