Antena 3 CNN Actualitate 10.000 de scrisori trimise lui Moș Crăciun timp de 100 de ani au fost păstrate. Moșul: ”Visele se pot împlini dacă crezi în tine”

10.000 de scrisori trimise lui Moș Crăciun timp de 100 de ani au fost păstrate. Moșul: ”Visele se pot împlini dacă crezi în tine”

”Visele se pot împlini dacă crezi în tine”, le răspunde Moș Crăciun copiilor care îi trimit scrisori. Vreme de 100 de ani, poșta suedeză a arhivat 10.000 de scrisori trimise acestuia.

10.000 de scrisori trimise lui Moș Crăciun timp de 100 de ani au fost păstrate. Moșul: ”Visele se pot împlini dacă crezi în tine”
Sursa foto: Getty
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Dec 2023   •   18:33

Listele cu dorințe ale micuților s-au schimbat de-a lungul timpului, deși aceștia cer dintotdeauna jucării, animale domestice și cărți. În ultimii ani, listele de cadouri au devenit mai lungi.

Postnord primeşte anual aproximativ 16.000 de scrisori trimise lui Moş Crăciun cu adrese ca ”Laponia”, ”Ţara renilor” sau ”igluul lui Moş Crăciun”, notează AFP, citată de News.ro.

Cea mai veche scrisoare trimisă lui Moș Crăciun datează din 1890.

”Scrisorile vin din Statele Unite, Asia şi am şi din Taiwan. Poţi să vezi în scrisori vechi că copiii cereau poate un lucru, două. Acum, listele lor sunt mai lungi”, declară AFP Kristina Olofsdotter, însărcinata cu timbre la PostNord, la Postmuseum, la Stockholm.

În multe alte scrisori, copiii îi pun întrebări Moșului.

”Care este băutura dumneavoastră preferată, ca să ştim ce să vă pregătim”, întreba un copil în anii '60. O fetiță de patru ani i-a povestit Moșului că tocmai a învățat să îi scrie numele și ”sper că renii sunt cuminţi”.

Toate scrisorile sunt citite, iar atunci când se trimite o adresă, muzeul dă un răspuns.

Adesea, răspunsul începe cu ”Bună ziua din partea lui Moş Crăciun”, care mulţumeşte pentru scrisoare şi spune că este mult de muncă înainte de Crăciun şi că apreciază mult scrisoarea. Apoi Moșul îi sfătuiește pe copii să înveselească ziua cuiva scriindu-i o scrisoare şi să nu uite ”să nu uite că visele se pot împlini dacă crezi în tine”.

De altfel, nu doar copiii îi scriu scrisori lui Moș Crăciun. Anul acesta, un adult de 20 de ani, din Taiwan, i-a trimis Moșului câteva rânduri.

×
Subiecte în articol: Mos Craciun scrisori
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close