Antena 3 CNN Actualitate Aparatele de aer condiționat se scumpesc din a doua jumătate a anului 2021

Aparatele de aer condiționat se scumpesc din a doua jumătate a anului 2021

De la începutul pandemiei, dar și în continuarea anului 2021, piața sistemelor de climatizare a crescut, în contextul în care românii au început să lucreze la domiciliu, iar confortul din propria locuință a devenit o prioritate.

o_1faq03d4pp6j7en46q2q1fn4b.jpg
Sursa foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    17 Iul 2021   •   13:27

Florin Rădulescu, fondator Avi Compact, unul dintre cei mai importanți distribuitori de soluții de climatizare din România, a spus într-un interviu pentru wall-street.ro că, în a doua jumătate a anului 2021, aparatele de aer condiționat se vor scumpi.

”Segmentul rezidențial continuă să crească și în 2021. Munca de acasă are ca rezultat investițiile în creșterea confortului, iar aparatele de climatizare devin astfel o prioritate. Clienții aleg aparatele de aer condiționat cu eficiență energetică ridicată și dotate cu control de la distanță. Anul trecut segmentul rezidențial a înregistrat o creștere cu 30% față de vara anului 2019. Anul acesta avem deja o creștere de aproximativ 20% (înregistrată până la 1 iulie), comparativ cu anul trecut”, a declarat Florin Rădulescu.

Din cauza scumpirii materiilor prime, prețul aparatelor de aer condiționat va crește și el.

Florin Rădulescu a precizat că 75% dintre clienții companiei sale aleg aparate de aer condiționat ce au prețuri cuprinse între 3.000-4.000 lei.

Restul persoanelor aparțin segmentului premium de clienți, care achiziționează un aparat de aer condiționat în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Cele mai populare mărci din segmentele mediu și premium, în preferințele românilor, sunt Daikin, Mitsubishi și Samsung.

”Toții marii producători au anunțat creșteri de prețuri, care vor intra în vigoare în a doua parte a acestui an. Va avea loc o creștere între 4-10% ca urmare a scumpirii materiei prime (cupru, oțel).

De asemenea, este important de menționat că prețul aparatelor de aer condiționat va crește, atât pentru segmentul rezidențial, cât și pentru cel premium”, a mai declarat Florin Rădulescu.

 

×
Subiecte în articol: scumpiri aer conditionat
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close