Antena 3 CNN Actualitate Secretul caselor care rezistă la cutremur! Bunicii noştri ştiau asta

Secretul caselor care rezistă la cutremur! Bunicii noştri ştiau asta

Bunicii noștri știau cum să își construiască locuințele astfel încât acestea să nu se dărâme la cutremur. Este vorba despre un singur detaliu.

Secretul caselor care rezistă la cutremur! Bunicii noştri ştiau asta
Sursa foto: Agerpres
de Ioana Mircea    |    17 Feb 2023   •   23:00

Directorul Muzeului Astra din Sibiu, Lucian Robu, a dezvăluit secretul caselor de pe vremea bunicilor, rezistente la cutremure și alunecări de teren.

Acesta spune că lemnul bine ales, de stejar, meşterii care ştiu să îl cioplească şi să îl îmbine, aşa-numitele cheutori, pereţi care să nu cadă la orice cutremur, izolaţi natural ar fi secretele duplexului de gospodării care alcătuiesc complexul arhitectural din Stolojani - Cărbuneşti, judeţul Gorj, care a fost demontat şi refăcut în Muzeul în aer liber din Sibiu, cel mai mare de acest fel din Europa.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Totodată, Lucian Robu susține că acele crestături de lemn, unde lemnele care susțin construcția sunt îmbinate în exteriorul casei, permit construcției să fie mobilă în cazul unui cutremur, astfel că aceasta nu se prăbușește.

Citește și: O pisică scoasă de sub dărâmături refuză să-şi părăsească salvatorul din Turcia

Muzeul Civilizației Populare Tradiționale Astra găzduiește case care au rezistat la cutremurele din ultimii 200 de ani, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: cutremur
Parteneri
Românii care pot ieși la pensie mai devreme, potrivit noii legi a pensiilor
x close