Antena 3 CNN Actualitate Secretul lui Nelu Tătaru. Cum a reușit să nu se infecteze, deși a vizitat cele mai grave focare de Covid-19

Secretul lui Nelu Tătaru. Cum a reușit să nu se infecteze, deși a vizitat cele mai grave focare de Covid-19

Nelu Tătaru a recunoscut că a pierdut numărul testelor de detectare a infecției cu Covid-19 și a vorbit pentru prima dată despre măsurile de protecție pe care le-a luat pentru a nu contacta virusul. El s-a izolat de soție și copilul de 10, încă de pe 26 martie, când a devenit ministru al Sănătății.

Secretul lui Nelu Tătaru. Cum a reușit să nu se infecteze, deși a vizitat cele mai grave focare de Covid-19
Sursa foto: Hepta
07 Iun 2020   •   12:18

„Anumite momente nu le uiți așa ușor. Dinainte de a pleca la Suceava, aveam cazuri în Parlament, cazuri în minister, deși eu n-am fost contact direct cu nicio persoană. A fost și o decizie a premierului ca tot aparatul Guvernului să lucreze ca o autoizolare impusă, la minister sau de acasă. Am ales să lucrez într-o locație care avea și o cameră liberă, unde puteam face și acele nebulizări sau dezinfectări. (Eram dezinfectat, n.red.) în măsura în care veneam din focare. Au urmat zile când am lucrat de acasă”, a mărturisit Nelu Tătaru în cadrul unei emisiuni televizate.

Măsuri minime de protecție în timpul vizitelor 

„Dacă eu, ca ministru al Sănătății, nu dădeam un exemplu sau un semnal de luptă, cred că lumea ar fi judecat altfel momentul. Am fost în aceste focare, luându-mi măsuri de precauție minime, o mască și păstrând distanța. Mănușile erau omniprezente și în fiecare seară, la fiecare întoarcere a mea din teritoriu urmam anumite proceduri, nebulizări, dezinfectări, băi. Poate lumea nu știe sau nu își închipuie ce însemna să faci în fiecare seară acest lucru, acasă, unde stăteam în izolare”, a mai spus ministrul.

Dezinfectare riguroasă la întoarcere

„Veneau echipe care dezinfectau, mă dezbrăcam, puneam toate hainele într-o cameră goală, începea nebulizarea, eram dezinfectat inclusiv eu, făceam baia, urma o oră sau două, că nu era etanșeitate, în care respirai un aer, în care seară de seară te gândeai ce faci a doua zi, dar nu te gândeai la expunere decât prin precauțiile pe care le luai. Și asta se întâmpla în fiecare seară, pentru că plecam în fiecare zi”, a povestit ministrul Nelu Tătaru.

×
Subiecte în articol: Nelu Tătatu
Parteneri
Un nou val de aer rece va traversa România
x close