Antena 3 CNN Actualitate Șefa Comisiei Europene, mesaj direct pentru țara noastră: ”Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile și calitatea aerului în București”

Șefa Comisiei Europene, mesaj direct pentru țara noastră: ”Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile și calitatea aerului în București”

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, așteaptă ca autoritățile române să ia măsuri în ceea ce privește deșeurile și calitatea aerului din București.

Șefa Comisiei Europene, mesaj direct pentru țara noastră: ”Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile și calitatea aerului în București”
Sursa foto: Hepta
de Adelina Miron    |    10 Aug 2021   •   23:34

“Am inițiat proceduri de constatare a neîndeplinirii obligațiilor pentru a ne asigura că România respectă normele europene în aceste sectoare importante, care au un impact direct asupra calității vieții oamenilor și asupra sănătății acestora. Așteptăm acum ca România să ia măsurile necesare privind deșeurile, precum și privind calitatea aerului în București“, a declarat Ursula von der Leyen pentru caleaeuropeana.ro.

Șefa Comisiei Europene invită autoritățile din România să ”lucreze împreună” pentru prevenirea deceselor pe fondul poluării atmosferice crescute.

Anul trecut România a fost condamnată de Curtea de Justiție a UE pentru eșecul de a reduce poluarea din București. Procedura de infringement a început formal în 2009, iar după 9 ani Comisia Europeană a chemat România în judecată la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Următorii doi ani nu au fost unii de progres pentru România în ceea ce privește combaterea poluării, iar astfel s-a ajuns la condamnarea țării noastre la CEDO.
 

×
Parteneri
Apare un nou lanţ de supermarketuri în România. Angajări masive!
x close