Antena 3 CNN Actualitate Şefa DNA, somată să explice prescripţia în dosarul "Telepatia"

Şefa DNA, somată să explice prescripţia în dosarul "Telepatia"

Şefa DNA, somată să explice prescripţia în dosarul "Telepatia"
Sursa foto: Foto: Agerpres
17 Iun 2014   •   08:51

Un fost director al Agenţiei Domeniilor Statului îi cere explicaţii procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Solicitarea vine ca urmare a afirmaţiilor făcute de şefa DNA privind prescripţia în dosarul privatizării ICA, potrivit sursazilei.ro.

Fostul director juridic al Agenţiei Domeniilor Statului, Cătălin Sandu, judecat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, i-a trimis o solicitare şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru a-i explica bază legală a afirmaţiilor sale privind prescripţia din dosar.

Potrivit sursazilei.ro, Cătălin Sandu subliniază, în cererea sa, că declaraţiile lui Kovesi sunt contrazise de toate textele în vigoare legate de instituţia prescripţiei.

Laura Codruta Kovesi a avansat în ultima vreme sfârşitul acestui an ca termen de prescriere în cazul dosarului Telepatia.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, susţine ca prescrierea în cazul respectiv ar fi 2023, după Noul Cod Penal, şi 2018, după Vechiul Cod. Voiculescu a susţinut că nu doreşte prescrierea faptelor din dosarul său, nici acum şi nici în 2023, ci o judecată pe bază de probe şi cu verdict.

La ultimul termen al dosarului cunoscut în presă ca „Telepatia", judecătorii s-au sesizat din oficiu cu privire la posibilitatea unei noi repartizări aleatorii. Noul termen până la care s-ar putea lua o hatarare în acest sens este 1 iulie.

×
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close