Antena 3 CNN Actualitate Șeful Gărzii de Mediu: Aproximativ 200 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară, în ultimele 24 de ore

Șeful Gărzii de Mediu: Aproximativ 200 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară, în ultimele 24 de ore

Comisarul şef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, afirmă că în ultimele 24 de ore autorităţile au oprit la intrarea în ţară a aproximativ 200 de tone de deşeuri. 90 de amenzi au fost date în primele cinci luni ale acestui an, potrivit raportului Gărzii de Mediu.

Șeful Gărzii de Mediu: Aproximativ 200 de tone de deșeuri au fost oprite la intrarea în țară, în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Facebook/Octavian Berceanu
de Adelina Miron    |    15 Iun 2021   •   20:00

”Azi va arat câteva cifre despre ce inseamna combaterea criminalității de mediu, atunci cand comisarii sunt dedicati si nu direcționati. E vorba de comisariatul Constanța al Garzii de Mediu, unde saptamana trecuta colegii au rupt norma. Tot în context, in ultimele 24 de ore Garda de Mediu, impreuna cu Vama, Jandarmeria si Politia de frontiera, au oprit intrarea în tara a aproximativ 200 de tone de deșeuri.”, a scris Octavian Berceanu pe pagina personală de Facebook.

Octavian Berceanu precizează că în 2021 au fost făcut 17 sesizări penale, în comparație cu anul 2020 când nu a existat nicio sesizare.

Potrivit raportului Gărzii de Mediu, au fost returnate 105 containere cu deşeuri şi 7 autotrenuri, fiind vorba despre o cantitate de circa 2.200 de tone de deşeuri. Totodată, s-au dat 90 de amenzi, în valoare de peste 1,5 milioane de lei, comparativ cu 17 amenzi, de aproape 400.000 de lei aplicate anul trecut în aceeaşi perioadă.

×
Subiecte în articol: deseuri Octavian Berceanu
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close