Antena 3 Actualitate Şeful IGPR: 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare

Şeful IGPR: 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare

de Antena3.ro    |    24 Iun 2011   •   19:27
Şeful IGPR: 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare
Sursa foto: Foto: INTACT Images

Şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestorul Liviu Popa, susţine că 1.300 de poliţişti vor fi disponibilizaţi în perioada următoare, informează Mediafax. Popa a adăugat că şi-ar dori să plece cei care nu sunt compatibili cu acest statut.
   
"Vom avea 52.385 de poliţişti. La ora actuală, e o diferenţă de circa 1.300 de poliţişti care ar trebui să fie disponibilizaţi. Vă mai spun că este important, le-am spus chiar ieri într-o discuţie cu inspectorii şefi, ca din această etapă să ieşim mai puternici şi să plece din poliţie oameni care nu sunt compatibili chiar 100% cu această funcţie. Şi dacă noi reuşim pe aceşti oameni-problemă să-i îndepărtăm din sistem cu această ocazie, eu cred că vom ieşi mai puternici din această reorganizare. E important ca cei 1.300 care vor pleca să fie cei care trebuie să plece, cei buni să rămână", a declarat chestorul Liviu Popa, vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Constanţa.
   
El a explicat apoi că toţi poliţiştii dintr-o anumită structură vor da examen, iar primii care vor lua evaluarea vor fi păstraţi.
   
"Trebuie să ne încadrăm în numărul de indicatori şi avem la IPJ Constanţa un număr de 45 de structuri birouri, servicii, am dat un exemplu. Ei trebuie să dea afară 30 de oameni din care unul de la financiar, unul de la judiciar, unul de la economic. Cei de la Crimă Organizată nu vor fi daţi afară, de la structura de logistic nu vor fi daţi, v-am dat nişte exemple. Şi atunci în prima etapă se vor pune pe statul de funcţii şi nu vor da examene structurile care nu vor fi afectate de reducere. În cazul structurilor care vor fi afectate, vor da examen toţi din structură. De exemplu, dacă sunt în structură zece şi vor rămâne numai opt posturi în structură, toţi vor da un examen şi primii opt care vor lua pe evaluarea complexă vor rămâne, iar cei doi vor pleca", a menţionat şeful Poliţiei Române.
    
Popa a precizat că, în cazul în care nu vor fi ocupate toate posturile, atunci în cea de-a doua etapă toţi cei disponibilizaţi vor putea candida pe funcţiile rămase vacante după prima etapă.
   
Şeful IGPR a declarat că nici angajaţii MAI nu vor scăpa de disponibilizări şi că peste 300 dintre ei vor fi daţi afară în perioada următoare.
   
"Anul trecut a fost diminuat numărul lucrătorilor din minister cu 1.170-1.270, iar acum se mai diminuează cu peste 300 numărul celor din minister", a mai spus şeful IGPR.
   
Şeful interimar al IPJ Constanţa, Adrian Rapotan, a spus, în cadrul aceleiaşi conferinţe, că la nivelul inspectoratului vor fi disponibilizaţi 35 de poliţişti dintr-un total de 1.427.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close