Antena 3 CNN Actualitate Senatorul PDL Mihaela Popa doreşte reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă

Senatorul PDL Mihaela Popa doreşte reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă

Senatorul PDL Mihaela Popa doreşte reducerea vacanţei de vară a elevilor şi prelungirea celei de iarnă
Sursa foto: Foto: sorabji.tumblr.com
27 Ian 2012   •   18:58

Dorind o schimbare în bine a sistemului anului şcolar, vicepreşedintele PDL, senatorul Mihaela Popa, a anunţat, vineri, într-o conferinţã de presã, cã va iniţia o dezbatere publicã în vederea reducerii vacanţei de varã a elevilor şi prelungirea celei de iarnã pânã la 1 februarie, informează Mediafax.

Unul dintre motive este reprezentat de unii elevi din mediul rural, care sunt nevoiţi sã meargã kilometri întregi pe jos, prin zãpadã pentru a ajunge la şcoalã. De asemenea, administraţiile locale ar face economii la facturile de energie şi cãldurã.
   
"Trei luni pentru vacanţa de varã e prea mult. În niciun stat european nu se întâmplã aşa. Copiii pierd din cunoştinţele acumulate în timpul anului", a adăugat Mihaela Popa.
   
Ea a declarat cã nu este necesarã o iniţiativã legislativã, ci doar un ordin al ministrului Educaţiei, prin care vacanţa de iarnã sã fie prelungitã.
   
"Sistemul s-a opus pânã acum. În cele din urmã, vacanţa de iarnã s-a prelungit cu o sãptãmânã, dar consider cã tot e puţin", a precizat Mihaela Popa.
   
Ea a adãugat cã a avut mai multe discuţii cu reprezentanţi ai pãrinţilor şi cã în majoritate, aceştia se aratã de acord cu propunerea sa. "Am avut discuţii cu pãrinţi care spuneau cã ar fi în beneficiul copiilor sã îşi petreacã acasã o perioadã mai mare din iarnã. Trebuie sã ţinem cont şi de climã, dar şi de infrastructura deficitarã", a încheiat Mihaela Popa.

×
Subiecte în articol: zapada
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close