Antena 3 CNN Actualitate Şereş a discutat cu procurorii despre Petrom

Şereş a discutat cu procurorii despre Petrom

Şereş a discutat cu procurorii despre Petrom
07 Feb 2007   •   20:34

Fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş, a discutat, miercuri, timp de trei ore, cu procurorii DIICOT, despre promovarea unui act normativ ce viza vânzarea a 8 la sută din acţiunile societăţii Petrom către salariaţi. ''Am prezentat pas cu pas procedura pe care am avut-o în vedere în cadrul Ministerului Economiei şi Comerţului în perioada 2005-2006'', a precizat Şereş. De asemenea, el a spus că procurorii i-au pus câteva întrebări despre implicarea consultanţilor internaţionali în discuţiile de la minister.

Şereş a mai declarat că procurorii l-au pus să asculte o convorbire telefonică pe care el ar fi avut-o cu bulgarul Stamen Stancev. ''Le-am spus că nu pot nici să confirm, nici să infirm acea convorbire telefonică. Dar chiar dacă acea convorbire a avut loc, ea nu vizează decât modul în care s-a aprobat sau s-a discutat despre proiectul de act normativ, nefiind în măsură să ofere informaţii vreunuia dintre participanţi'', a mai spus Şereş.

Totuşi, Şereş nu exclude varianta ca el să fi avut acea convorbire cu bulgarul Stamen Stancev, însă le-a spus anchetatorilor că nu-şi mai aduce bine aminte, convorbirea având loc şi în limba engleză. ''Sigur că sunt unele elemente care ar fi putut avea legătură cu persoana mea.Chiar dacă ar fi fost a mea, ea nu aduce nici plusuri, nici minusuri în ceea ce priveşte promovarea actului normativ, fiind ulterioară acestei acţiuni'', a mai adăugat Şereş. Fostul ministru al economiei se va întâlni din nou cu procurorii pe 13 februarie, urmând ca discuţiile să vizeze societăţile Romaero şi Avioane Craiova.

Rompres

×
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close