Antena 3 CNN Actualitate Sergiu Andon: Justiţia statului de drept este croită foarte strâmb în România

Sergiu Andon: Justiţia statului de drept este croită foarte strâmb în România

Sergiu Andon: Justiţia statului de drept este croită foarte strâmb în România
de S.T.    |    06 Ian 2014   •   19:17

Juristul Sergiu Andon a declarat, la Antena 3, că sentinţa primită de fostul premier Adrian Năstase în dosarul Zambaccian confirmă faptul că "justiţia statului de drept este croită foarte strâmb în România".

"Ce s-a întâmplat confirmă o observaţie pe care cei care participăm la activitatea justiţiei zi de zi, noi avocaţii, observăm şi ştim de multă vreme. NU avem un sistem judiciar apt şi sigur ca să evite hotărârile controversate(...). Eu nu mă pronunţ neapărat în cazul Năstase, pentru că nu cunosc dosarul. Ştiu că trebuie să respect cuvântul judecătorilor, dar nu pot nici să-mi astup urechile la toate vocile care spun că este o răzbunare politică. Îmi rămâne să mă întreb de ce e posibil acest lucru. Ce fel de instanţă avem? Ce fel de judecători avem?(...) Mi se confirmă ceea ce eu observ de 24 de ani: statul de drept şi justiţia statului de drept sunt croite foarte strâmb în România", a spus avocatul Sergiu Andon, luni seară, la Antena 3.

Instanţa supremă i-a condamnat luni, în dosarul Zambaccian, pe Adrian Năstase la patru ani de închisoare cu executare, pe soţia acestuia, Dana Năstase, la trei ani cu suspendare, iar pe Irina Jianu, la patru ani cu executare.

Vezi AICI înregistrarea integrală a emisiunii "La Ordinea Zilei".

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close