Antena 3 CNN Actualitate Siguranța copiilor și a medicilor, în pericol! Clotilde Armand lasă Spitalul Grigore Alexandrescu fără bani pentru pază

Siguranța copiilor și a medicilor, în pericol! Clotilde Armand lasă Spitalul Grigore Alexandrescu fără bani pentru pază

Clotilde Armand porneste un alt război după cel al gunoaielor. Primarul Sectorului 1 taie finanţarea pentru paza spitalelor aflate în subordinea sa, iar primul pe listă este Spitalul de Pediatrie Grigore Alexandrescu, arată un document oficial obținut în exclusivitate de Antena 3.

Siguranța copiilor și a medicilor, în pericol! Clotilde Armand lasă Spitalul Grigore Alexandrescu fără bani pentru pază
Sursa foto: Hepta
de Radu Tiliță    |    30 Iun 2021   •   18:00

 Managerul spitalului imploră primarul să nu lase instituţia fără bani de paza, deoarece pune în pericol siguranța copiilor și a medicilor.

"Niciodată, în ultimii 20 de ani, nu s-a întâmplat ca Primăria să nu ne plătească paza spitalului, un spital de interes național, cu peste 800 de consultații pe zi, ceea ce înseamnă aproape 3.000 de oameni care intră pe zi în curtea spitalului, cu părinți disperați, cu copii bolnavi, cu trei porți de acces.

Este imposibil să asigurăm, noi prin resursele proprii, cu portarii noștri toată paza. Abia asigurăm porțile spitalului. Nu ne va rămâne decât să închidem accesul în spital și să lăsăm o singură poartă de acces, ceea ce va încurca foarte mult activitatea. Fac apel, dacă ne poate ajuta cu paza spitalului", a spus Laurenţiu Ulici, medic şi manager în cadrul Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București.

Care sunt motivele care duc la o asemenea măsură, aflaţi de la Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

"Această informaţie de tăiere a finanţării spitalelor din Sectorul 1, nu a apărut de ieri, de astăzi, ci de atunci de când primarul Sectorului 1, Clotilde Armand şi-a preluat mandatul şi a ieşit public să spună, că aceste ajutoare financiare pentru spitalele aflate pe raza Sectorului 1 sunt ilegale şi că legea o obligă să o scoată din bugetul alocat pentru anul 2021. Acest lucru s-a şi întâmplat în bugetul pentru anul 2021. Nu au fost cuprinşi bani destinaţi spitalelor importante din Sectorul 1 şi iată acum, la câteva luni distanţă, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand trimite o adresă către Spitalul Grigore Alexandrescu, prin care îi anunţă că nu vor mai beneficia de ajutor în plata serviciului de pază şi protecţie. Nu doar Spitalul Grigore Alexandrescu s-a lovit de această problemă, ci toate spitalele de pe raza Sectorului 1 s-au lovit de această situaţie'', a explicat Radu Tiliţă, reporter Antena 3.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close