Antena 3 CNN Actualitate Simfonia copiilor: Unul din zece copii vine pe lume prea devreme şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a face faţă noului mediu

Simfonia copiilor: Unul din zece copii vine pe lume prea devreme şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a face faţă noului mediu

Simfonia copiilor: Unul din zece copii vine pe lume prea devreme şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a face faţă noului mediu
20 Apr 2013   •   13:00

Starea de nou-născut este sinonimă cu boala, admite oficial Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Explicaţia e foarte simplă: din pântecul mamei, unde e complet protejat, copilul trece într-un mediu total ostil. E o primă luptă pentru supravieţuire pe care o dă cu viaţa. Mai grav e că în România nici măcar în pântecul mamei fătul nu e complet protejat în multe cazuri.

Există situaţii în care mama nu reuşeşte să-şi protejeze pruncul, în timpul sarcinii. Unul din zece copii vine pe lume prea devreme şi are nevoie de tot ajutorul posibil pentru a face faţă noului mediu.

Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Citeşte scrisoarea emoţionantă trimisă de medicul Dan Enescu. Arată-ne că îţi pasă!

David a apărut pe lume cu două luni mai devreme, cu plămânii slab dezvoltaţi şi o malformaţie a intestinelor. În prima zi de viaţă abia cântărea două kilograme şi nu putea să respire singur.

Vreme de trei săptămâni, Lia n-a avut voie să-şi ia bebeluşul în braţe. David lupta pentru viaţă, conectat la aparate. Însă rugăciunile ei au fost auzite. Medicii l-au operat cu succes pe David, iar, după două luni petrecute în spital, are şanse la o viaţă normală.

GENETICA vine în ajutorul copiilor. Scrie şi tu "Simfonia copiilor". Arată-ne că îţi pasă!

Copiii au mult mai multe şanse acum, după 50 de ani de când neonatologia a devenit o specialitate separată de pediatrie.

David îşi începe astăzi viaţa dincolo de pereţii spitalului. Unii copii nu mai ajung, însă, acasă.

Simfonia copiilor: Investigaţiile medicale în timpul sarcinii sunt esenţiale pentru sănătatea copiilor noştri

În România, peste 1.000 de copii mor în prima lună de viaţă. 75% dintre copiii născuţi înainte de termen pot fi salvaţi cu ajutorul echipamentelor medicale performante.



×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close