Antena 3 CNN Actualitate Simptomul care face diferenţa între durerea de spate sau de rinichi | Precizările unui cunoscut medic urolog

Simptomul care face diferenţa între durerea de spate sau de rinichi | Precizările unui cunoscut medic urolog

Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog, doctor în științe medicale, a explicat care este diferența dintre durerea de spate și durerea de rinichi. Iată simptomele la care trebuie să fim atenți.

Simptomul care face diferenţa între durerea de spate sau de rinichi | Precizările unui cunoscut medic urolog
de Claudia Popovici    |    21 Mai 2022   •   23:47

Durerea de spate și durerea de rinichi sunt adesea confundate, deoarece rinichii sunt localizați spre spate și sub cutia toracică. Dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog şi doctor în științe medicale, a explicat simptomul care ne poate ajuta să facem diferența în cele două.

”Durerea de rinichi este o durere importantă. În fapt, vorbim de o colică renală, de o durere declanșată de cele mai multe ori de un calcul de mici dimensiuni, de regulă de până într-un centimetru, care se deplasează din rinichi, care pleacă de acolo, s-a format acolo și la un moment dat pleacă, se deplasează pe acel canal subțire, ureter, și blochează evacuarea rinichiului.

La acel moment, rinichiul nu mai are pe unde să evacueze, crește presiunea în interior și atunci apar aceste dureri.(...)

Dar durerea de rinichi are o caracteristică faptul că pacientul nu-și găsește nicio poziție care să-l calmeze. Nu-și găsește locul, este un pacient agitat, de aceea are impresia că îl doare peste tot", spune dr. Gheorghe Niță, medic primar urolog în emisiunea "Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1 subliniind că femeile tolerează mai bine acest tip de durere.

Simptomul care face diferența între durere de spate sau de rinichi

”Durerea de spate, de origine lombară, are alte caracteristici, în sensul că doare mai tare atunci când pacientul se mobilizează, când te ridici din pat, când te răsucești.

La mișcare durerea se accentuează, îți găsești până la urmă o poziție care să te calmeze, și atunci aceasta este o durere care are punct de plecare coloană, musculatură paravertebrală, care nu este ceea ce înseamnă o colică”, a mai explicat medicul urolog Gheorghe Niță. 

×
Subiecte în articol: simptom durere spate rinichi
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close