Mai mult decât atât, ei aduc în discuţie şi faptul că materia nu a fost predată în unele şcoli, astfel că subiectele pentru Simulare Evaluare Naţională 2021 pot părea dificile pentru elevi.
Elevii au emoţii pentru simularea la Matematică şi aşteaptă să vadă cum se vor descurca în rezolvarea subiectelor pe care le vor primi astăzi.
În ultima perioadă s-a discutat despre faptul că sunt şcoli unde materia nu a fost predată în totalitate, iar copiii nu se consideră pregătiţi pentru simularea la Evaluarea Naţională din 2021, proba scrisă la Matematică.
Astfel, pentru unii elevii ar putea exista dificultăţi în ceea ce priveşte rezolvarea subiectelor pe care le vor primi astăzi. Aceste nemulţumiri s-au înregistrat la nivel naţional.
Peste 120.000 de elevii susţin simularea la Matematică pentru Evaluarea Naţională 2021 în data de 30 martie. Tinerii de clasa a VIII-a vor da proba la Matematică, fiind una extrem de importantă.
Şcolarii aşteaptă să vadă dacă subiectele de astăzi vor fi unele grele sau elevii vor reuşi să le rezolve şi să obţină o notă de trecere.
Programa pentru simularea la Evaluarea Naţională 2021, proba la Matematică
Ministerul Educaţiei a anunţat că examenele de simulare din 2021 sunt realizate după o programă modificată şi urmează structura testelor PISA. Noua variantă a fost considerată mai dificilă, atât de elevi, cât şi de cadrele didactice.
Pentru a rezolva subiectele, elevii din clasa a VIII-a au la dispoziție două ore şi vor primi 10 puncte din oficiu. Din programa de examen au fost scoase fracţiile algebrice şi geometria corpurilor rotunde.
Simulare Evaluarea Naţională 2021 la Limba română, 90.54% dintre elevi s-au prezentat
În cursul zilei de luni, elevii au susţinut simularea pentru proba la Limba şi literatura română. S-au prezentat 90.54% din totalul elevilor eligibili să susțină proba la simularea pentru Evaluarea Naţională 2021, anunță Ministerul Educației. În baza datelor preliminare transmise de inspectoratele școlare județene, au fost prezenți 124.931 de elevi.
Nu au putut participa 6.120 de elevi din 149 de unități de învățământ, aflate în localități în care rata incidenței cumulate la nivelul unității este mai mare sau egală cu 6/1000 locuitori. Au fost eliminați pentru tentativă de fraudă trei elevi. Este vorba despre 2 elevi din județul Călărași, respectiv 1 elev din județul Timiș.
Simulările pentru Evaluarea Naţională vor fi reprogramate, în cazul în care localităţile sunt în carantină, iar elevii desfăşoară cursuri online. Regula se aplică şi în cazul în care şcolile sunt în scenariul roşu, pentru că au fost descoperite cazuri de COVID-19 în rândul personalului didactic sau printre elevi.
Examenele naţionale se vor susţine la data stabilită
Clasele terminale rămân pe programul stabilit. Vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între 2 aprilie și 11 aprilie. Vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Anunţul a fost făcut joi de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.
"Examenele naționale se vor desfășura la datele stabilite conform calendarului deja aprobat și cunoscut", a declarat joi ministrul Cîmpeanu.
Vacanță de primăvară va începe în dată de 2 aprilie și se va termină la dată de 4 mai pentru toate celelalte clase, cu excepția claselor terminale.
Clasele terminale rămân pe programul stabilit. Vacanță pentru sărbătorile pascale catolice între 2 aprilie și 11 aprilie. Vacanță pentru sărbătorile pascale ortodoxe între 30 aprilie și 9 mai. Clasele terminale termină vacanță pe 9 mai, spre deosebire de toate celalalte clase care vor termină vacanță pe 4 mai.