Antena 3 CNN Actualitate Sindicaliștii din Poliție se plâng că noile mașini au probleme la airbag-uri: ”Sunt nefuncționale”

Sindicaliștii din Poliție se plâng că noile mașini au probleme la airbag-uri: ”Sunt nefuncționale”

Sindicaliștii din Poliție se plâng că noile mașini de serviciu au probleme cu airbag-urile care nu declanșează în urma impacturilor puternice. Aceștia au cerut explicații conducerii Poliție Române. ”Denumirea de „autospecială” este un termen care nu are de-a face cu realitatea”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

Sindicaliștii din Poliție se plâng că noile mașini au probleme la airbag-uri: ”Sunt nefuncționale”
Sursa foto: Facebook/ Sindicatul Europol
de Andreea Ştefan    |    15 Iul 2021   •   17:49

”Autospeciale de poliție noi, cu airbag-uri nefuncționale.

Am tot prezentat situații în care polițiștii, nu numai că nu beneficiază de protecție suplimentară pentru autoturismele de serviciu, însă și elementele de siguranță standard existente dau rateuri.

După ce am prezentat situația de la IPJ Neamț, unde un Duster a fost implicat într-o coliziune puternică și nu i s-au deschis airbag-urile, de data aceasta vorbim despre două autoturisme din cadrul IPJ Mureș, un Duster și un Logan, care s-au aflat în aceeași situație. Dusterul din imagine are puțin peste 2000 km la bord.

”Colegii noștri au fost expuși astfel riscului de vătămare”

Cu toate că impactul a fost puternic, airbag-urile celor două „autospeciale” nu s-au declanșat. Colegii noștri au fost expuși astfel riscului de vătămare. Am cerut în acest sens explicații conducerii Poliției Române, apreciind că este necesar să fie sesizat producătorul și să fie efectuate verificări suplimentare pe zona de siguranță a acestor autoturisme.

În continuare susținem că denumirea de „autospecială” este un termen care nu are de-a face cu realitatea. Singurele elemente „speciale” ale acestor autoturisme folosite de polițiști în condiții extreme, în funcție de misiune, sunt reprezentate de colantul cu albastru/verde reflectorizant și rampa cu luminile de culoare albastră/roșie”, a transmis Sindicatul Europol pe Facebook.

×
Subiecte în articol: poliție masini airbag
Parteneri
Hidroelectrica anunţă schimbări la transmiterea indexului în februarie
x close