Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Acoperitul Turcescu îl linşează pe "eroul de la Sevilla"

Sinteza zilei: Acoperitul Turcescu îl linşează pe "eroul de la Sevilla"

Sinteza zilei: Acoperitul Turcescu îl linşează pe "eroul de la Sevilla"
15 Ian 2015   •   22:30

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii "Sinteza Zilei", atacul "acoperitului Turcescu" la adresa fostului portar al României, Helmuth Duckadam, supranumit „Eroul de la Sevilla”.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Robert Turcescu a lansat un atac la adresa fostului portar, despre care a sugerat că acesta ar fi fost în cantonament în timpul evenimentelor din decembrie 89, şi nu pe străzi, în Arad, strigând "Jos Ceauşescu".

Helmut Duckadam a vorbit, într-un interviu pentru gsp.ro, despre zilele de tensiune trăite la Arad, în decembrie 1989, şi despre rolul său la mitingul anti-Ceauşescu din acest oraş.

"După evenimentele din Timişoara, din 16 decembrie, şi la Arad au avut loc mişcări de stradă mai devreme decît la Bucureşti. Am plecat de acasă şi m-am dus la mitingul anti-comunism. Pe 21 noi aflaserăm că Ceauşescu a căzut, am cântat la miting alături de alţi arădeni, iar când am ajuns acasă l-am văzut pe Ceauşescu tot în funcţie. Atunci mi-am zis: «sunt terminat, voi ajunge la puşcărie că Ceauşescu n-a căzut»", povestea Duckadam, în 14 noiembrie 2011.

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Helmuth Duckadam
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close