Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Dovezi incendiare în scandalul înregistrărilor cu Traian Băsescu. Dezvăluirile lui Ghiță, probate cu documente

Sinteza zilei: Dovezi incendiare în scandalul înregistrărilor cu Traian Băsescu. Dezvăluirile lui Ghiță, probate cu documente

Sinteza zilei: Dovezi incendiare în scandalul înregistrărilor cu Traian Băsescu. Dezvăluirile lui Ghiță, probate cu documente
Sursa foto: Foto: Antena 3
04 Ian 2017   •   22:49

Mihai Gâdea și Răzvan Dumitrescu au prezentat, miercuri, la ”Sinteza Zilei”, dovezi incendiare în scandalul înregistrărilor cu fostul președinte Traian Băsescu.

”Acest scandal este mai important decât numele implicate, decât trusturi de presă, decât libertatea de exprimare, pentru că aici ne este pus în fața ochilor adevărul așa cum era el văzut din spatele cortinei. Justiția ni s-a spus că este independentă. O minciună! (...) Justiția era un instrument politic pentru a-i înfunda pe cei care se opuneau sistemului”, a spus Mihai Gâdea, la începutul emisiunii.

”Ni s-a spus că în dosarul acesta (dosarul Telepatia - n.r.) e vorba de o privatizare nu este în regulă. Minciună! Era singura privatizare din toate acele privatizări care se făcuseră și era un succes. Ni s-a spus că în speța acesta nu e vorba de Antena 3. Minciună, pentru că se vede foarte clar că despre asta este vorba. Cred că în momentul de față, România are de-a face cu cel mai mare scandal din ultimii ani. Fostul președinte al României spune pe acea înregistrare că România este un stat mafiot”, a mai spus Mihai Gâdea.

Procesul-verbal care confirmă declarațiile lui Sebastian Ghiță

Ana Maria Roman a arătat că seriile de bancnote prezentate de Sebastian Ghiță, într-o înregistrare, în dosarul flagrantului de la Realitatea, au existat cu adevărat și au fost enumerate într-un proces verbal încheiat la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în 2011, cu o zi înainte de reținerea lui Sorin Ovidiu Vîntu.

”Vorbim de Sebastian Ghiță și de procurorul Marius Iacob, același procuror care a instrumentat și dosarul privind favorizarea lui Nicolae Popa, omul principal al Laurei Codruța Kovesi”, a spus Ana Maria Roman, la Antena 3.

Declarațiile lui Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiţă susţine că a transmis seriile bancnotelor Laurei Codruţa Kovesi la adresa de e-mail „cucuveaua mov” şi a invitat ziariştii să le compare cu seriile bancnotelor aflate în dosarul de condamnare a lui SOV.

Despre aducerea în țară a lui Nicolae Popa, omul responsabil de falimentarea FNI

Mai mult, Ana Maria Roman prezintă pe pagina de Facebook bâlbele statului în legătură cu aducerea în țară a lui Nicolae Popa, subiect abordat de Sebastian Ghiță într-una dintre înregistrări, în care dezvăluie că el l-a adus în țară pe omul responsabil de falimentarea FNI.

”Sebastian Ghita spune ca el a plătit, la cererea șefei DNA, avionul Țiriac Air care l-a adus în 2011 pe Nicolae Popa în țara. Noi ne-am adresat instituțiilor care se ocupă de extrădarea fugarilor pentru a afla din ce bani s-a închiriat avionul. Aveti aici răspunsurile trimise de Poliția Română și Ministerul Justiției colegului meu, Adrian Bujoaica. Poliția zice că ministerul s-a ocupat, ministerul spune că poliția. Așadar, niciuna. Deci, cine l-a adus pe Popa în țara?

”Traian Băsescu s-a deplasat în trei locuri pentru a-i face lui Dan Voiculescu trei oferte”

Aflat într-o transmisiune directă din SUA, Mihai Gâdea a dezvăluit, la Antena 3, cum a încercat Traian Băsescu, la acea vreme președinte în funcție, să pună mâna pe trustul de presă Intact prin oferirea profesorului Dan Voiculescu fie a doua funcție în stat, fie a doua funcție în guvern, în trei locuri diferite.

Dispărut de câteva zile, Sebastian Ghiţă dezvăluie într-o serie de înregistrări video detalii incendiare legate de relația acestuia cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul deputat susţine, într-o înregistrare recentă, că în ultimii zece ani "multor persoane" li s-au făcut nedreptăţi în justiţie, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoştinţă şi fostul şef al statului Traian Băsescu.

Băsescu, înregistrat când vorbește despre cum a fost măsluit dosarul Voiculescu

Dana Grecu și Radu Tudor au difuzat, marți, în emisiunea La ordinea zilei, o înregistrare audio în care Traian Băsescu vorbește cu o persoană încă neidentificată despre cum a fost măsluit dosarul lui Dan Voiculescu. Potrivit spuselor fostului președinte, Florian Coldea, Laura Codruța Kovesi și judecătoarea Camelia Bogdan ar fi aranjat condamnarea profesorului Dan Voiculescu.

×
Subiecte în articol: Răzvan Dumitrescu Sinteza Zilei
Parteneri
Mărturia unui pacient care a supravieţuit la ATI din Spitalul Pantelimon
x close