Antena 3 CNN Actualitate SINTEZA ZILEI. Motivele pentru care Ponta a refuzat contrasemnarea decretelor de decorare pentru Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş

SINTEZA ZILEI. Motivele pentru care Ponta a refuzat contrasemnarea decretelor de decorare pentru Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş

SINTEZA ZILEI. Motivele pentru care Ponta a refuzat contrasemnarea decretelor de decorare pentru Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş
de M.T.    |    21 Mai 2014   •   22:55

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", Mihai Gâdea a prezentat motivele pentru care premierul Victor Ponta a refuzat să contrasemneze decretele de decorare pentru Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş.

Premierul Victor Ponta declara că nu poate contrasemna pentru decorarea "unor indivizi care au gestionat greşit sau au deturnat bani publici", iar unii dintre ei "au avut deseori opinii anti-româneşti sau chiar fasciste" şi că dacă preşedintele doreşte să îi decoreze o poate face, dar nu cu semnătura sa.
 
Ponta preciza, în 7 mai, că nu a contrasemnat documentele pentru decorarea lui Horia Roman Patapievici pentru că există un raport al Curţii de Conturi care arată nereguli în gestionarea banilor la Institutul Cultural Român în perioada în care acesta a condus ICR.

Curtea Constituţională a respins, miercuri, sesizarea preşedintelui Traian Băsescu legată de faptul că Victor Ponta nu a contrasemnat acestor decrete de decorare.

În ciuda faptului că Ponta nu a contrasemnat decretele de decorare, pe data de 9 mai, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu a decorat mai multe personalităţi culturale şi ale vieţii civile, printre care se numărau şi Horia-Roman Patapievici şi Mircea Mihăieş.



×
Subiecte în articol: Victor Ponta Sinteza Zilei Mihai Gâdea
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close