Antena 3 CNN Actualitate Sinteza Zilei. Operaţiunea „muşamalizarea mitei pentru preşedinte”. "Iată cum un om care şi-a făcut datoria a fost executat”

Sinteza Zilei. Operaţiunea „muşamalizarea mitei pentru preşedinte”. "Iată cum un om care şi-a făcut datoria a fost executat”

22 Iun 2014   •   23:45
Jurnalistul Răzvan Savaliuc a comentat, în ediţia de duminică seară a emisiunii Sinteza Zilei, „executarea” procurorului Eugen Iacobescu, cel care vorbea încă din 2011 despre mita pe care Mircea Băsescu ar fi primit-o primit de la familia interlopului Bercea Mondial. După ce a făcut aceste declaraţii, lui Iocobescu i s-a luat dosarul şi s-a ales şi cu o sancţiune de la CSM.

„Imediat după ce Bercea a fost arestat şi (procurorul Iacobescu) a primit cazul de tentativă de omor, el a făcut ceea ce fac mulţi procurori: l-a pus imediat sub urmărire sub autorizaţii provizorii date de el, de 48 de ore, să afle ce vorbeşte din penitenciar. Şi Anghel Stanciu, zis Bercea Mondialul, fiind închis şi trebuind să vorbească explicit, s-a „spart” la telefonul şi a spus. (...) Procurorul Eugen Iacobescu, fiind cumva luat de val, de importanţa dezvăluirilor, a informaţiilor pe care le-a aflat, a făcut o „informală” cu mai mulţi ziarişti pe care îi cunoştea de mai multă vreme.(...) Nu le-a dat informaţii oficiale şi le-a spus: „oamenilor să ştiţi ce e aici, că dacă acest caz va evolua, să ştiţi ca zisrişti cum să interpretaţi corect”. Acest lucru se uzitează de foarte mulţi magistraţi şi e o practică veche”, a precizat Răzvan Savaliuc.

„Mai departe au venit ordinele de sus, cazul trebuia muşamalizat, i s-a luat dosarul din ordinul Laurei Codruţa Kovesi, care nu ar mai trebui acum nici să ancheteze această anchetă de la DNA ţinând cont că a fost implicată prin luarea acestui dosar pe un ordin nemotivat”, a mai spus jurnalistul.

„Procurorul a fost pur şi simplu speriat. (...) Şi mai departe el a fost executat şi în sistemul judiciar. (...) Deci iată un om care şi-a făcut datoria pe deplin şi a descoperit lucruri foarte importante a fost executat”, a mai comentat Răzvan Savaliuc.

×

Desfăşurare impresionantă de forţe

Primele imagini de la barajul fisurat de la Tăul Mare

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close