Antena 3 CNN Actualitate Sinteza zilei: Violatorul în serie din Oradea, eliberat mereu ÎNAINTE de termen

Sinteza zilei: Violatorul în serie din Oradea, eliberat mereu ÎNAINTE de termen

Sinteza zilei: Violatorul în serie din Oradea, eliberat mereu ÎNAINTE de termen
30 Apr 2014   •   22:14

Mihai Gâdea a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii "Sinteza Zilei", un reportaj amplu despre violatorul în serie din Oradea, care a atacat ultima oară chiar în Noaptea de Înviere din acest an.

Lista victimelor lui Petru Hera Cristea este lungă.

O fată cu deficienţe de auz nu va uita niciodată trauma prin care a trecut. Violatorul a încolţit-o pe un pod, a lovit-o cu putere şi a vrut să o agreseze sexual. Doi liceeni au reuşit atunci să o salveze din braţele atacatorului violent, dar tânăra retrăieşte ca un coşmar nesfârşit clipa în care a crezut că va muri.

Petru Hera Cristea este frate de poliţist. Are un cazier atât de stufos încât pare dependent de închisoare. A început cu furturi şi tâlhării. A strâns condamnări pentru viol şi tentative de viol. Are ani de puşcărie aproape de câţi ani are de viaţă.

De fiecare dată, a fost eliberat înainte de termen, pentru bună purtare.

Lăsat liber pe stradă, a atacat din nou acum zece zile. De această dată a fost filmat de camerele de supraveghere şi a fost prins repede. Dar familiile victimelor se tem de următoarea sa eliberare.

"Închisoarea are 2 potenţiale roluri, corectarea unui comportament sau, dacă acest lucru nu se poate face, rolul de izolare a unor indivizi de restul societăţii", a afirmat Laura Nureldin la Antena3, arătând că, în cazul violatorilor recidivişti castrarea chimică poate fi o soluţie.







×
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close