Antena 3 CNN Actualitate Situație critică la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Limita a fost depăşită

Situație critică la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Limita a fost depăşită

Jurnalista Oana Zamfir a prezentat în cadrul emisiunii "Exces de putere” realizată de Adrian Ursu, situaţia critică de la "Matei Balş”.

Situație critică la Institutul "Matei Balș" din Capitală. Limita a fost depăşită
Sursa foto: Constantin Vasile Ifteme
de Claudia Popovici    |    27 Noi 2020   •   23:15

Institutul "Matei Balş” este unul din spitalele cheie care se luptă la propriu cu criza sanitară şi care în acest moment nu mai face faţă numărului de pacientţi infectaţi cu SARS-COv-2.

 Jurnalista Oana Zamfir a prezentat în cadrul emisiunii "Exces de putere imaginea dezastrului din sistemul sanitar şi proastei gestionari a pandemiei.

"Tocmai discutam pe parcursul orei trecute cu medicii de la "Matei Balş”. Au în acest moment o situaţie extrem de complicată, inclusiv profesorul Streinu Cercel, înţeleg că este încă în camera de gardă la această oră încercând să rezolve situaţia. Au 24 de pacienţi peste limita spitalului, ori vorbim despre Intitutul Naţional "Matei Balş”, a spus jurnalista Oana Zamfir, în cadrul emisiunii "Exces de putere” de la Antena 3

Se duce o luptă pentru salvarea celor 24 de pacienţi

"La această oră încearcă să îi salveze pe aceşti oameni, să îi trateze, să îi distribuie în primul rând. Care în acest moment are nevoie de oxigen? Este în situaţia de neimaginat de a split-ului, de a împărţi acelaşi aparat de oxigen”, a mai spus jurnalista Oana Zamfir.

Jurnalista Oana Zamfir: "Dacă la Balş se întâmplă asta, cred că în multe spitale situaţia este critică"

"Nu i-am auzit niciodată pe cei de la "Matei Balş” cu tonul pe care i-am auzit în această seară, şi am întrebat dacă aceşti pacienţi au venit pe cale naturală sau, e şi o mână acolo care a distribuit către "Matei Balş”. Răspunsul este nu. Răspunsul este că au venit pe cale naturală.

Îmi dau seama că dacă la Balş se întâmplă asta, în multe spitale cred că situaţia este critică. Numărul de pacienţi este unul crescut în condiţiile în care raportările ne arată, chipurile, o scădere a numărului de infectări noi”, a mai spus jurnalista Oana Zamfir.

Oana Zamfir a mai precizat că situaţia gravă din spitale nu poate fi acoperită

"Asta se întâmplă din încăpăţânarea şi reaua credinţă a celor care au refuzat de la bun început să îşi adapteze politicile, nu la lagereile de săptămâna viitoare ci la realitatea românească”, mai spus jurnalista Oana Zamfir.

Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului a publicat ultimul bilanţ al pandemiei de coronavirus în România. Astfel, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 172 de noi decese, 8.499 de persoane infectate cu COVID, în timp ce la Terapie Intensivă sunt internate 1.226 persoane.

×
Subiecte în articol: Istitutul
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close