Antena 3 CNN Actualitate Social 1 iunie, Ziua Copilului. Cum a devenit 1 iunie sărbătoare legală nelucrătoare

1 iunie, Ziua Copilului. Cum a devenit 1 iunie sărbătoare legală nelucrătoare

1 iunie, Ziua Copilului. Cum a devenit 1 iunie sărbătoare legală nelucrătoare
Sursa foto: Foto: Pixabay
de S.T.    |    01 Iun 2017   •   10:29

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Deputaţii au adoptat în luna octombrie a anului trecut cu 237 de voturi „pentru” modificarea articolului 139 din Codul muncii, în sensul instituirii ca zi liberă, nelucrătoare, a zilei de 1 iunie, sărbătorită ca Ziua Copilului.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. La dezbaterea proiectului de lege mai mulţi copii au fost prezenţi la Palatul Parlamentului, cerându-le aleşilor să susţină proiectul de lege.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Propunerea legislativă a fost susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, urmârind să îmbunătăţească relaţia dintre copiii şi părinţii din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi nelucrătoare.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close