Antena 3 CNN Actualitate Social 1 IUNIE, Ziua internațională a copilului. Semnificație și istoric

1 IUNIE, Ziua internațională a copilului. Semnificație și istoric

1 IUNIE, Ziua internațională a copilului. Semnificație și istoric
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    01 Iun 2017   •   09:54

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Ziua copilului (numită și Ziua internațională a copilului) este în multe țări o sărbătoare pentru copii care se sărbătorește la date diferite. În România, ziua se sărbătorește în fiecare an pe data de 1 iunie.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor în august 1925, la care 54 de reprezentanți din diferite țări, au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului. După această conferință, multe guverne au introdus „Ziua copilului”.

Data zilei copilului variază foarte mult între țări. Aproximativ 30 de state au preluat 1 iunie de la China și SUA.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Deputaţii au adoptat în luna octombrie a anului trecut cu 237 de voturi „pentru” modificarea articolului 139 din Codul muncii, în sensul instituirii ca zi liberă, nelucrătoare, a zilei de 1 iunie, sărbătorită ca Ziua Copilului.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. La dezbaterea proiectului de lege mai mulţi copii au fost prezenţi la Palatul Parlamentului, cerându-le aleşilor să susţină proiectul de lege.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Propunerea legislativă a fost susţinută de campania derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, lideri de opinie - Andreea Marin, Virgil Ianţu şi Tily Niculae, parlamentari, specialişti psihologi, asociaţii de părinţi, urmârind să îmbunătăţească relaţia dintre copiii şi părinţii din România, determinându-i pe cei din urmă să petreacă timp de calitate împreună cu cei mici.

1 IUNIE, ZIUA COPILULUI. Klaus Iohannis a promulgat, pe 17 noiembrie, legea de modificare a Codului Muncii, prin care ziua de 1 iunie - Ziua Copilului, devine zi nelucrătoare.

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close