Antena 3 CNN Actualitate Social Adevărul despre “lenea asistaților social”

Adevărul despre “lenea asistaților social”

Adevărul despre “lenea asistaților social”
30 Oct 2017   •   13:04

In Romania, 250.000 de oameni primesc venitul minim garantat, fiind in acelasi timp si apti de munca. Statistica e doar pe hartie, pentru ca in realitate unii dintre acesti oameni nu pot fi incadrati in campul muncii, in vreme ce altii n-au calificarea necesara pentru a ocupa putinele locuri de munca. Cu largul concurs al presei si al politicienilor, perceptia publica e ca milioane de asistati paraziteaza bugetul de stat, scrie dela0.ro.

Trei barbati tot dau tarcoale grupului de oameni care asteapta sa intre in Casa de Cultura a Studentilor din Craiova. Unul dintre ei isi face curaj si ataca coada din lateral. E apostrofat rapid de o doamna, situatie care-i descurajeaza pe ceilalti doi barbati. Confuzi si descumpaniti hotarasc sa plece.
 
Toti trei sunt beneficiari de venit minim garantat (VMG). Vin dintr-o comuna aflata la 40 de km de Craiova. Sunt singurii beneficiari prezenti la bursa locurilor de munca organizata, la mijloc de octombrie, de Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca Dolj (AJOFM).
 
Pentru presa centrala sau pentru politicieni ei sunt “asistatii care nu vor sa munceasca”, care “stau pe banii statului”, care “beau si fumeaza din ajutorul social”, care “prefera somnul la umbra iasomiei din curte decat munca la camp”. Astfel de stiri apar in numar mare atunci cand se organizeaza cate o bursa a locurilor de munca.

×
Subiecte în articol: ajutoare sociale
Parteneri
Incendiu într-o hală cu produse petroliere, în Ploieşti
x close