Antena 3 CNN Actualitate Social Alin Stoica, despre noile restricţii din Bucureşti: "Ordinul a fost semnat şi este trimis spre publicare"

Alin Stoica, despre noile restricţii din Bucureşti: "Ordinul a fost semnat şi este trimis spre publicare"

Prefectul Capitalei, Alin Stoica a vorbit la Antena 3 despre ordinul privind restricţiile din Capitală. El a confirmat că ordinul a fost semnat şi este transmis spre publicare.

Alin Stoica, despre noile restricţii din Bucureşti: "Ordinul a fost semnat şi este trimis spre publicare"
de Claudia Popovici    |    23 Mar 2021   •   18:12

"Am vorbit cu domnul doctor Raed Arafat care mi-a confirmat că ambii miniştrii sunt de acord cu măsura. DSU fiind cel care ne cordonează pe situaţii de urgenţă. Mâine în Capitală şcolile funcţionează pentru învăţământul preşcolar, primar şi clasele terminale", a spus prefectul Capitalei, Alin Stoica la Antena 3.

Acces limitat în pieţe şi mall-uri

Referitor mall-uri şi pieţe închise, prefectul Bucureştiului a precizat că personalul unităţilor economice vor calcula capacitatea în funcţie de suprafaţa utilă a cestor magazine astfel încât între două persoane să existe o distanţă de doi metri. 

Sorin Cîmpeanu, Ministrul Educaţiei este de părere că şcolile ar trebui să fie ultimele care vor fi închise, în timp ce Alin Stoica susţine că ''la peste 6 la mie ar trebui să se treacă în online''.

''Am redactat ordinul de ministru comun prin care se înlocuieşte sintagma atingerea pragului de 6 la mie rată de infectare, cu sintagma intrare în carantina.

Cu alte cuvinte, insist, sunt consecvent principuiului conform căruia școlile trebuie să se închidă ultimele, pentru că nu considerăm normal să se închidă şcolile înainte de a se închide multe alte locaţii, pentru că în şcoli, regulile sanitare se respectă mai riguros decât în multe alte locuri'', a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

 

 

×
Parteneri
51% dintre românii care voiau să lucreze în armată au fost respinş
x close