Antena 3 CNN Actualitate Social Aplicaţie pentru medicii rezidenţi. Raed Arafat: Va fi o foaie de parcurs a pregătirii lor

Aplicaţie pentru medicii rezidenţi. Raed Arafat: Va fi o foaie de parcurs a pregătirii lor

Aplicaţie pentru medicii rezidenţi. Raed Arafat: Va fi o foaie de parcurs a pregătirii lor
Sursa foto: Foto: Raed Arafat/facebook
25 Iul 2017   •   13:08

Prima aplicaţie de mobil destinată pregătirii medicilor rezidenţilor în medicină de urgenţă, medEasy, a fost lansată, marţi, la spitalul Floreasca, în prezenţa şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Noi am vrut să aducem o mai bună calitate şi o mai bună interacţiune între medicul rezident şi cel care îl pregăteşte în domeniul medicinei de urgenţă. Deci, este o aplicaţie care este închisă pentru medicii rezidenţi, nu este deschisă populaţiei. Este o aplicaţie care o să ne ajute foarte mult să creştem calitatea în pregătire. (...) Iniţial, medicii rezidenţi introduceau pe calculator pentru a urmări procesul lor de pregătire. (...) Qualitance au fost alături de noi când s-a discutat ideea acestei aplicaţii, care să se lege de programul iniţial şi să devină o interfaţă mult mai uşoară pentru rezidenţi şi pentru formatori, folosind telefonul. Rezidentul poate să introducă ce a făcut, formatorul lui vede ce a trecut, îl validează şi atunci noi ştim timp de cinci ani, cât rezidentul este în pregătire, ce a făcut şi la ce s-a expus", a declarat Raed Arafat.

Aplicaţia poate să fie folosită şi de alte programe de rezidenţiat şi va reprezenta un istoric al intervenţiilor pe care le fac rezidenţii, fiind impuse bareme pentru fiecare procedură.

„Avem formator pentru fiecare grup de rezidenţi şi trebuie să ştim dacă rezidentul este pregătit bine când ajunge la examen final, care este unul greu, rata de trecere nu depăşeşte 70% în primă încercare. Deci, această aplicaţie ne va ajuta să vedem că rezidentul a fost expus în timpul pregătirii sale la manevrele pe care trebuie să le ştie. Există un barem pentru fiecare lucru pe care trebuie să-l ştie. De exemplu, cerem 40-50 de intubaţii, sub anestezie, drenaj toracic - trebuie să fie minim făcute 10. Acestea toate o să figureze ca un istoric, ca o foaie de parcurs a rezidentului pentru cel care-l examinează sau care-i validează stagiile făcute", a explicat Arafat.

 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: aplicatie medici Raed Arafat pregatire
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close